Fiica unui român care muncește în Italia, găsită moartă în cada din baie. Avea numai 16 ani

Luni seară, 2 octombrie, în cartierul Gara Veche din Piatra Neamț, o tragedie a zguduit liniștea comunității locale. O adolescentă de numai 16 ani, fiica unui român care lucrează în Italia, a fost descoperită fără suflare în cada din baia casei unde locuia împreună cu bunica sa.

Fata era elevă a Liceului Teologic Ortodox „Sfânta Parascheva” Agapia, din județul Neamț, informează Mesagerul Neamț

Adolescenta provenea dintr-o familie în care părinții sunt despărțiți, iar tatăl său, care muncește în Italia, a revenit acasă săptămâna trecută.

Motivată de dorința de a petrece mai mult timp cu tatăl ei, fata solicitase permisiunea de a face naveta, potrivit unor surse din cadrul seminarului.

Tragedia a survenit în timp ce toți membrii familiei erau acasă

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Imediat după descoperirea fetei în cada din baie, au fost solicitate ajutoare prin intermediul unui apel la 112, efectuat fie de către bunica adolescentei, fie de tatăl ei, detaliu rămânând nespecificat.

Echipajul de ambulanță ce a ajuns la fața locului a descoperit-o pe tânără în stop cardio-respirator, fiind declarată decedată după încercări eșuate de resuscitare.

Momentan, circumstanțele exacte ale decesului nu sunt clarificate. Nu este clar dacă fata s-a sinucis sau dacă a suferit un infarct

Prof. Maria Monica Asofiei, directorul Liceului Teologic Ortodox „Sfânta Parascheva” din Agapia:

„Nu vă pot da informații, este o anchetă penală. Era o elevă bună, nu lipsea. Făcea naveta în ultima perioadă, era acasă când s-a întâmplat acest trist eveniment.

Pe mine m-a sunat aseară de la inspectorat, nu diriginta elevei”, a declarat Maria Monica Asofiei, care a refuzat să lămurească dacă fata avea probleme sentimentale sau în familie.

„A fost înregistrat un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă și urmează ca necropsia să stabilească cu exactitate cauzele care au condus la deces.

Din examinarea inițială efectuată de medicul legist nu au fost constatate urme de violență de niciun fel”, a declarat procurorul Irina Brândușa Ghilan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.