Firenze – trei infractori români vânați de autoritățile italiene după ce au evadat de la penitenciarul Sollicciano.

Trei cetățeni români închiși pentru furt la penitenciarul Sollicciano din Firenze, au evadat luni seara, 20 februarie, 2017, în jurul orei 20:00, punând astfel în alertă numeroși agenți de poliție, carabinieri dar și ofițerii din închisoarea sus menționată.

Ciocan Dănuț Costel, Bordeianu Costel și Doncin Constantin Călin, se aflau în arest la închisoarea Sollicciano de la începutul lunii februarie și făceau parte dintr-o organizație de 25 de infractori români, specializați în furturi „fulger” care durau în medie 1 minut și jumătate la fiecare lovitură. „La banda delle spaccate”, cum era poreclită gruparea de către presa italiană, a fost acuzată că a executat cel puțin 20 de furturi în regiunile Toscana și Emilia Romagna, asta până în momentul când membrii acestei grupări criminale au fost arestați de către carabinierii din Firenze și Lucca, în urmă cu câteva săptămâni.

Sursa foto: Poliția Penitenciarelor din Italia

Cei trei români trebuiau să rămână închiși până în 2018, însă, aceștia au tăiat barele celulei în care se aflau și s-au cățărat pe zidul închisorii folosindu-se de un cearceaf. Dincolo de zidul închisorii, se presupune că se afla o mașină care-i aștepta și cu ajutorul căreia și-au făcut pierdută urma.

Evadarea lor, însă, a fost facilitată și de faptul că zidul pe care aceștia s-au cățărat pentru a fugi nu a fost supravegheat, transmite Donato Capece, membru al Sindicatului autonom pentru poliția penitenciară. Conform declarațiilor lui Capece, în punctul pe unde au evadat cei trei români zidul era avariat și prezenta riscul de a se prăbuși, accesul în acea zonă fiind interzis chiar și pentru agenții de pază. Deși această problemă a zidului a fost raportată la Administrația Penitenciarilor încă din luna ianuarie a acestui an, nu s-a făcut nimic până în prezent pentru a-l restructura, a mai adăugat Capece.

La circa 30 de minute după evadarea lor, când agenții de pază și-au dat seama că cei trei infractori lipsesc, s-a dat startul vânătorii, autoritățile pornind pe urmele lor și cu ajutorul câinilor de poliție dresați să ia urma persoanelor după miros.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI