Fiul președintelui Ugandei i-a oferit 100 de vaci Giorgiei Meloni. „Pentru că e neînfricată și sinceră!”

Fiul președintelui Ugandei, generalul Muhoozi Kainerugaba, i-a oferit viitorului premier al Italiei, Giorgia Meloni, 100 de vaci, într-o postare pe Twitter. „I-aș da imediat 100 de vaci Nkore! Pentru că e neînfricată și sinceră!!”

O provocare, o glumă proastă sau un atac la faptul că o femeie va fi premier în Italia, nu este clară intenția ofertei pe care generalul ugandez Muhoozi Kainerugaba, comandantul șef al forțelor terestre și fiul președintelui Yoweri Museveni, i-a făcut-o prin intermediul rețelelor de socializare Giorgiei Meloni.

Fiul președintelui Ugandei, de pe contul său oficial de Twitter, a oferit pentru președintele Fratelli d’Italia, premier în devenire, 100 de vaci Nkore, vite valoroase crescute de o comunitate bantu din sud-vestul Ugandei. „Câte vaci i-ați da următorului premier italian?” „Cel puțin 100 de vaci din rasa Nkore”, a scris Kainerugaba pentru adepții săi.

Ofițerul a postat mai multe mesaje cu referire la Giorgia Meloni. „I-aș da imediat o sută de vaci Nkore”, a scris generalul. Tweeturile sale au primit mii de like-uri, și pentru că profilul generalului, considerat un posibil succesor al lui Museveni, are peste 580 de mii de urmăritori.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Presa italiană este de părere că nu e clar dacă ne aflăm în fața unei modalități de a-i aduce un omagiu și de a o susține pe Giorgia Meloni în noul ei rol de viitor premier sau dacă generalul ugandez își bate joc de ea pe rețelele sociale, deși o definește drept „neînfricată și sinceră”.

Fiul președintelui Ugandei a mai explicat într-o postare că vacile oferite lui Meloni sunt din „cea mai frumoasă rasă din lume”, iar în Uganda este normal să se ofere femeilor vaci (în special mireselor), în timp ce în Europa sunt preferate florile. Militarul african a mărturisit că nu a înțeles niciodată acest obicei occidental.

Într-o altă postare, pe care ulterior a eliminat-o, Kainerugaba a afirmat: „Dacă romanii ne refuză vacile, noi va trebui să cucerim Roma!”