Florența: două îngrijitoare românce lovite de o mașină pe trecerea de pietoni

Imagine de la locul accidentului. Sursa: Fotocronache Germogli / www.055firenze.it

Două femei românce, în vârstă de 57 și 41 de ani, amândouă de profesie badante, au fost lovite de un automobil, în după-amiaza zilei de ieri, 18 decembrie 2017.

Cele două îngrijitoare românce se aflau pe via Simone Martini din Florența și traversau strada în mod regular, când au fost lovite de un automobil la al cărui volan se afla un bărbat italian de 67 de ani, fost șofer pe camion, pensionar în prezent.

Șoferul s-a oprit pentru a oferi primul ajutor celor două femei și între timp au apărut și doi agenți de la Poliția Municipală, care se aflau în afara serviciului dar care totuși au intervenit pentru a verifica cele întâmplate, relatează Primăria din Florența.

Conaționalele noastre au fost transportate la spital iar în urma controlului din partea medicilor, femeii de 57 de ani i-au fost găsite leziuni care se vor vindeca în 40 de zile, în timp ce femeia de 41 de ani a scăpat doar cu câteva răni ușoare, mai scrie sursa citată.

Bărbatului italian care le-a lovit cu automobilul pe cele două femeii i se va retrage permisul de conducere, drept pedeapsă, comunică în final Primăria din Florența.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O fetiță română de 13 ani lovită de o mașină în timp ce mergea la școală

Un alt accident a avut loc în localitatea San Giuliano din provincia Milano, unde în jurul orei 7.40 din această dimineață de 19 decembrie 2017, o fetiță română de 13 ani a fost lovită de o mașină în timp ce traversa strada pentru a ajunge la școală.

Accidentul a avut loc la intersecția dintre via Risorgimento și via Repubblica, în centrul localității San Giuliano, iar fetița se afla în compania altor colege de școală, atunci când a fost lovită. Șoferul s-a oprit imediat pentru a-i oferi primul ajutor iar apoi a sosit ambulanța care a transportat-o cu cod galben de urgență la spitalul San Raffaele.

Agenții de la Poliția Municipală au intervenit la fața locului pentru a investiga asupra celor întâmplate.