Florentina a murit în Italia la numai 18 ani, răpusă de o boală cruntă. Mama sa are nevoie de ajutorul nostru

„18 ani, multe planuri de viitor și nicio grijă. Cam asa era viața Florentinei până în iunie 2019.”

Sunt cuvintele cu care începe tristul anunț despre moartea unei tinere românce din Italia care s-a stins din viață răpusă de o boală gravă. Florentina Șfaițer avea doar 18 ani și este originară din Botoșani, dar de câțiva ani se mutase pe insula italiană Sicilia, alături de mama sa adoptivă și surioara în vârstă de numai 4 ani.

Florentina Șfaițer. Sursa foto: Profil public Facebook

Viața întregii familii s-a schimbat în mod tragic în această vară, mai exact în luna iunie, când tinerei noastre conaționale i-a fost diagnosticată o tumoare la pancreas. Au urmat două luni de suferință atât pentru Florentina, cât și pentru familia sa. Mama sa adoptivă, Mioara, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a o salva și a împrumutat bani de oriunde a putut în încercarea de a găsi un tratament.

„Mândră de mami meu”, scria Florentina pe Facebook în data de 28 iunie, când a publicat o fotografie cu Mioara care ținea în mână o diplomă primită în urma unui curs de suport vital, imobilizare și transport pentru pacienți traumatizați.

„Puiuții mei scumpi, sunteți forța mea în fiecare zi, sunteți orgoliul meu, iubirile mele. Am tot ce mi-am dorit vreodată… Vă iubește mami până la cer și dincolo…”, răspundea mama adoptivă a Florentinei la aceeași postare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Mesajul meu pentru voi este că ar trebui să lăsăm orgoliul deoparte și să fim niște persoane unite… Să lăsăm deoparte ura și certurile pentru că, fraților, avem doar o viață și merită trăită frumos… merită trăită în pace și bucurie”, scria Florentina într-o altă postare pe Facebook în urmă cu 2 ani, când nici nu-și imagina măcar dramaticul viitor care o aștepta.

În data de 7 august 2019, relatează Larisa – o prietenă de familie, tânăra noastră conațională a fost internată la un spital din Verona, în speranța că acolo va mai avea o șansă pentru a lupta cu această boală. În urmă cu câteva zile însă a fost externată și s-a întors iar în Sicilia, fiindcă medicii au spus că nu mai pot face nimic pentru a-i salva viața.

Florentina s-a stins din viață la numai 18 ani în cursul zilei de vineri, 24 august 2019 și, așa cum vă puteți imagina, mama sa a ajuns la capătul de puterilor, atât din punct de vedere spiritual, cât și financiar. Mai ales dacă ținem cont că, în urmă cu câțiva ani, soțul Mioarei și totodată tatăl adoptiv al Florentinei, a murit și el răpus de cancer.

De aceea, prietena sa, Larisa, încearcă acum să o ajute pe Mioara să ducă trupul neînsuflețit al fiicei sale în țară pentru înmormântare și a creat o strângere de fonduri pe Facebook. Acolo, oamenii cu inimă mare și pot dona cât vor ei pentru a o ajuta pe Mioara și pe cealaltă fiică a sa, de numai 4 ani, să treacă peste această suferință.

„Familia s-a împrumutat de peste tot în aceste ultime săptămâni, în încercarea de a găsi un tratament și de a o vindeca. Costurile de repatriere sunt muuuult peste puterile lor, dar vor să o înmormânteze pe Flori lângă tatăl adoptiv, răpus de cancer acum câțiva ani”, scrie Larisa pe pagina unde a organizat strângerea de fonduri.

Cine dorește să o ajute pe Mioara să treacă peste această greutate cu bine, poate să doneze o sumă cât de mică dorește accesând pagina Facebook pentru strângerea de fonduri aici.

„Florentina este așteptată în România de către verișori, unchi, mătuși, colegi, profesori, etc – cu toții vor să își ia rămas bun. Vă rog, ajutați-ma să ajut!”, este apelul Larisei.

Distribuie acest articol