Flori și rugăciuni în amintirea păstorilor români uciși în Italia. Funeralii pentru Doru Constantin Olaru duminică 5 noiembrie

Funeralii pentru Doru Constantin Olaru

Mâine, duminică, 5 noiembrie, vor avea loc funeraliile lui Doru Constantin Olaru, unul dintre cei doi păstori uciși într-un câmp din Castelrosso. Corpul neînsuflețit s-a întors în România, la Bacău în comuna Stănișești, unde se va celebra înmormântarea. Data înmormântării lui Costel Cornel Calinciuc este încă necunoscută.

Mâine la Castelrosso omagii din partea comunității românești pentru cei doi păstori uciși 

Odată cu înmormântarea lui Doru Constantin Olaru din România, tot mâine după-amiază, membri ai comunității românești din Torino se vor afla pe locul unde a avut loc tragedia, pe câmpurile udate cu sângele conaționalilor noștri, vor fi așezate flori și vor fi făcute rugăciuni pentru sufletele celor doi tineri păstori. În plus, în timpul ceremoniei religioase va fi pusă o cruce fixă în amintirea celor doi pe locul în care au fost găsite trupurile neînsuflețite.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Sursa foto: grupul Facebook „In memoriam Doru Constantin Olaru”

Reacția comunității românești din Italia

Multă furie, dar mai presus de orice dorința de a se face dreptate reiese din reacțiile românilor din Peninsulă în urma crimei care a dus la moartea lui Doru și a lui Costel. Și sunt printre membri comunității românești persoane care pretind pedeapsa cu moartea pentru cei patru asasini italieni.

Pe Facebook s-a născut grupul „In memoriam Constantin Olaru Doru… uniți-vă români”, în acest grup, ultima postare îi este adresată lui Doru, care mâine va fi înmormântat în satul său natal:

„Dumnezeu să te ierte suflet nevinovat, ai plecat prea devreme acolo sus ca să devii un înger, încă nu ți-ai îndeplinit toate dorințele aici pe pământ. Știm cu toții ce dorințe aveai și cât de mult îți mai doreai să ți le îndeplinești dar soarta a fost crudă și nedreaptă cu tine și te-a luat prea devreme. Ai lăsat în urmă numai durere, nimeni nu se aștepta ca tu să pleci dintre noi… nu te vom uita niciodată vei rămâne mereu o persoană specială în sufletele noastre. Dumnezeu să te ierte, Doru!”

Cei doi păstori români în vârstă de 28 și 38 de ani au fost uciși fără milă pe un câmp din apropiere de Torino

Costel Cornel Calinciuc și Doru Constantin Olaru

Au fost găsiți la un kilometru de primele case, printre cele 600 de oi de care au avut grijă toată vara. Românii aveau o plasă electrică pe care o montau în fiecare seară pentru a nu pierde animalele în timpul nopții, noapte pe care și-o petreceau într-o rulotă veche. Asasinii lor au dat foc și rulotei, pentru a-și acoperi urmele.

Lui Doru și lui Costel nu le era frică să-și petreacă nopțile în sălbăticie. Aveau câinii care făceau de pază, stăteau în rulotă, găteau la un aragaz mic și intrau în contact cu cei dragi pe Facebook prin intermediul telefoanelor celulare.

Ultimele postări publicate de cei doi bărbați români pe Facebook par să fi fost după ora 23.00 de luni seara apoi nimic. A doua zi apare un mesaj de condoleanțe într-un comentariu la o postare publicată de Costel Calinciuc și restul e doar durere. În fotografiile bărbatului de pe Facebook apare în prim plan o femeie între 30 și 40 de ani cu o fetiță de circa 12-14 ani, probabil soția și copilul conaționalului nostru.

Între timp, cei responsabili de crimă rămân în închisoare, italienii Daniele Bergero, Piero Bergero, Romano Bergero și Alex Bianciotto toți păstori ca și victimele.

Distribuie acest articol