Florin, mort în Italia la numai 37 de ani. Peste o lună urma să devină tată

Se numea Florin Zamfir, bărbatul român de 37 de ani care și-a pierdut viața duminică, 11 septembrie 2022, în urma unui tragic accident rutier petrecut în jurul orei 12:00, în localitatea italiană Montechiari din provincia Brescia, în Lombardia.

Conaționalul nostru, relatează Brescia Today, urma să devină tată peste numai o lună, partenera sa, Adelina, fiind gravidă în a opta lună de sarcină.

Florin făcea o tură cu motocicleta Kawasaki a unui prieten când, parcurgând cu vehiculul pe două roți viale Europa din Montichiari, s-a angajat în depășirea unei mașini, Fiat Punto, condusă de un tânăr italian de 21 de ani, care locuiește la câțiva metri distanță de locul tragediei.

Mașina Fiat Punto implicată în accident. Foto: Marco Ortogni Neg ©www.giornaledibrescia.it

Șoferul mașinii Fiat a decis chiar în acel moment însă să vireze la stânga, în ciuda faptului că avea linie continuă între cele două direcții de mers, acest tip de manevră fiind interzisă în acel context.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Motociclistul român s-a izbit astfel de autoturismul condus de tânărul italian și a fost aruncat cu motocicletă cu tot la o distanță de circa 20 de metri.

Motocicleta a aterizat într-un canal fără apă. Foto: Marco Ortogni Neg ©www.giornaledibrescia.it

Vehiculul pe două roți a aterizat astfel într-un canal fără apă de pe marginea drumului, iar rănile suferite de Florin în urma accidentului i-au provocat decesul pe loc.

Personalul medical intervenit ulterior la fața locului cu ambulanța și elicopterul medical nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Carabinierii au deschis un dosar penal pe numele șoferului de 21 de ani, acesta fiind acuzat de omor rutier.

Între timp, familia și prietenii lui Florin îi plâng dispariția, îngenunchiați de durere, anunțând că înmormântarea va avea loc marți, 13 septembrie 2022, la ora 17:00, la biserica ortodoxă din Novagli, un cătun din localitatea Montichiari, în care bărbatul român era rezident.

„A dispărut în mod brusc dintre cei dragi Florin Zamfir, în vârstă de 37 de ani. Anunță cu profundă durere partenera Adelina, mama Lenuța, mătușile, prietenii și toate rudele”, se arată în anunțul publicat pe Facebook de Casa Funeraria Coffani, firma care a fost angajată să se ocupe de înmormântare.

„Te salut, prietenul meu! Ce lovitură urâtă ne-ai dat azi, mie sincer încă nu-mi vine să cred. Ne-am antrenat împreună miercuri, în urmă cu numai două zile am vorbit la telefon… și azi, după-amiază, a venit vestea pe care nu aș fi vrut vreodată să o aud… pentru că nu, nu se poate muri așa la 37 de ani. Odihnește-te în pace, Flo, într-o zi ne vom revedea, vom continua antrenamentele de unde le-am întrerupt, glumind și râzând, cum făceam mereu”, a scris pe rețelele de socializare Rocco Greco, prietenul românului nostru.

„Adio, prietenul meu. Ce ai făcut?! Vei rămâne mereu în inima mea!”, a scris și Gianluca Bortolotti.

„Odihnește-te în pace, prieten drag. Golul lăsat în urma ta este infinit. Nu te vom uita niciodată! Îngerii să vegheze drumul tău lin către Dumnezeu!!”, a ținut să scrie și Alina Dinca.

Distribuie acest articol