Florina, ucisă în Italia de o boală necruțătoare la numai 6 luni de la diagnostic

O româncă din Grosseto, regiunea Toscana a decedat vineri, 17 februarie, în urma unei boli necruțătoare. Florina Violeta Dima a murit de cancer la 46 de ani, după numai șase luni de la primele simptome ale bolii, relatează Il Tirreno.

Originară din Mioveni, a ajuns în Italia în cursul anului 2008, iar la Grosseto a fost imediat îndrăgită de comunitate datorită veseliei de care dădea dovadă, responsabilității și dorinței de a munci și de a se integra în noua societate din care făcea parte.

Florina Violeta Dima, moartă în Italia la numai 46 de ani. Sursa foto: Maremma Oggi

„Ne-am cunoscut cu ceva timp în urmă, dar ea venise abia de curând să lucreze cu mine. O căutasem eu pentru că știam că este foarte muncitoare, dar și scrupuloasă în tot ceea ce făcea. Pe scurt, relația noastră a depășit-o pe cea de lucru, transformându-se într-o prietenie frumoasă”, a declarat antreprenoarea care  în urmă cu câteva luni a angajat-o pe Florina în depozitul companiei sale.

„Într-o zi a venit la mine, la birou și mi-a spus că nu se simte bine. Am sfătuit-o ​​să meargă la medic, iar la spital și-au dat seama imediat că boala ei era deja într-o stare foarte avansată”, a mai spus fosta angajatoare a Florinei Dima.

Pe lângă munca cu jumătate de normă în depozit, românca a lucrat în restaurante, unde cu entuziasmul și zâmbetul său reușise în mod natural să câștige afecțiunea multor clienți.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mariana Laura Dragomir, prietena ei cea mai bună, a spus conform sursei citate: „O cunoșteam din școala primară și de când era mică a dat dovadă de o voință pe care eu nu am mai văzut-o la nimeni vreodată.”

Ultima postare de pe profilul Facebook al Florinei datează din august 2022. Este un citat al Nadiei Toffa (moartă de cancer), prin care ne îndemna să nu amânăm momentele frumoase și importante din viață:

„Vă rog, nu amânați! Faceți tot ce aveți chef să faceți, oferiți sărutările pe care aveți chef să le oferiți! Și strigați toate acele „mi-e dor de tine” pe care le ascundeți. Faceți totul acum, înainte să fie prea târziu. Viața, uneori, ne dă peste cap planurile și nu ne lasă posibilitatea de a alege.”

Înmormântarea Florinei Violeta Dima a avut loc astăzi, 20 februarie, la ora 14:30 în biserica din Sterpeto cu rit ortodox.

Distribuie acest articol