Fost boxer român arestat în Italia. Lucra pentru o importantă organizație mafiotă

Agenții Departamentului de Poliție Economică și Financiară din cadrul Gardei de Finanțe italiene au arestat miercuri, 26 iunie la Roma, pe Ovidiu Bali, fost campion român la box. Acesta este acuzat că a participat la acțiuni de extorcare puse la cale de organizația mafiotă „Camorra” din Casal di Principe, provincia Caserta (Campania).

Ovidiu Bali s-a născut la 14 februarie 1975 și a participat la Jocurile Olimpice de la Atlanta, din 1996. Astăzi, el este acuzat că a făcut parte din gruparea mafiotă „Casalesi”, cu sediul la Casal di Principe, în apropierea orașului Napoli. Arestarea fostului boxer român face parte dintr-o acțiune mai amplă a autorităților italiene care a început din decembrie anul trecut, când au fost arestați alți șapte membri ai grupării respective.

În cadrul organizației criminale, Ovidiu Bali participa la acțiuni de extorcare de bani și avea sarcina de a intimida victimele cu prezența sa impunătoare. În unele cazuri a trecut și la acte de agresiune și violențe împotriva celor care refuzau să se supună clanului mafiot. Șase persoane l-au recunoscut pe Ovidiu Bali ca fiind cel care i-a persecutat în numele mafiei.

Polițiștii italieni l-au verificat în trecut de mai multe ori pe român, bănuit și de legături cu persoane de vârf din familia Spada din Ostia.