A lucrat la negru în Italia, apoi a plecat în Franța unde a fost angajat de primăria unui oraș. „Jojo, un român binevoitor și săritor”

Povestea românului Ion Nelu-Gioroiu, în vârstă de 54 de ani, cerşetorul care şi-a donat economiile de 150 de euro pentru sinistraţii din Nisa şi i-a recuperat unei femei telefonul furat, i-a impresionat pe francezi și, nu în ultimul rând, pe cei de la primăria orașului care i-au oferit un loc de muncă, relatează Adevărul.

În luna octombrie 2020, românul, care trăia pe străzile din Nisa de 3 ani şi jumătate, a mers cu câştigurile de 150 de euro, obţinute după vânzarea unor reviste şi a donat banii pentru oamenii rămaşi fără adăpost din cauza inundaţiilor din Alpes-Maritimes.

În luna martie a acestui an, Ion Nelu-Gioroiu, zis „Jojo”, a mai făcut o faptă impresionantă, el a prins un hoţ care furase telefonul unei femei şi i l-a înapoiat acesteia. Presa din Franţa a scris despre cele două fapte bune ale românului nostru, în special ziarul Nice Matin, care i-a alocat de fiecare dată câte o pagină.

Ion Nelu-Gioroiu. Foto: Adevărul

Publicația Adevărul a stat de vorbă cu Ion-Nelu Gioroiu și cu primarul orașului Nisa

Abandonat la naştere, Ion-Nelu Gioroiu a crescut până la 18 ani într-un orfelinat, a lucrat fără documente în Italia, iar acum patru ani şi jumătate a ajuns în Franţa, unde o perioadă s-a ocupat de grădinărit pentru mai multe persoane, iar noaptea dormea sub cerul liber la Nisa, aproape de Muzeul de Artă Modernă şi Contemporană.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acum însă viaţa i s-a schimbat, după ce, mişcat de gestul său, Christian Estrosi, primarul oraşului Nisa, i-a oferit o slujbă (de măturător) şi o locuinţă.

„Rolul meu de primar este şi acela de a întinde o mână de ajutor celor care au o viaţă dificilă. Şi sunt bucuros să văd că domnul Gioroiu are acum o viaţă profesională activă”, a declarat primarul Christian Estrosi pentru sursa citată.

„Viaţa mi s-a schimbat enorm după ce am primit un loc de muncă şi un acoperiş deasupra capului. Eu am crescut la casa de copii în Drobeta Turnu Severin, am trecut prin multe greutăţi, nimeni nu ştie, numai eu ştiu prin câte am trecut. Eu am donat bani pentru familiile care au rămas pe drumuri pentru că şi eu ştiu care sunt greutăţile, să nu ai casă şi să nu te ajute nimeni”, a povestit în exclusivitate pentru Adevărul Ion Nelu-Gioroiu.

„Aş dori să le mulţumesc domnilor Christian Estrosi şi Pierre-Paul Léonelli pentru că mi-au dat un loc de muncă şi un acoperiş deasupra capului”, a mai spus Ion-Nelu Gioroiu, care câştigă lunar aproximativ 2.000 de euro, dintre care 500 de euro îi dă pe chirie.

Întregul articol îl puteți citi aici.