VIDEO. Fotbalist român din Italia urmărit și amenințat de fanii echipei la care joacă: „Nu ești demn de tricoul nostru”

Claudiu Micovschi, în vârstă de 23 de ani, fotbalist român profesionist care activează ca mijlocaș la clubul italian din Serie C „US Avellino 1912”, a fost urmărit de ultrașii furioși pentru prestația sa, amenințat și dezbrăcat de tricoul echipei pe care o reprezintă: „Nu ești demn de tricoul echipei Avellino”, i-ar fi spus aceștia după meciul pierdut de Avellino în fața celor de la „Foggia Calcio”. Trei persoane au fost arestate, iar o femeie este căutată de poliție, informează La Repubblica.

Ultrașii sunt un tip de fani cunoscuți pentru susținerea fanatică și sunt întâlniți îndeosebi la sporturile de echipă, precum fotbalul, baschetul, handbalul sau voleiul.

După un meci Avellino-Foggia care s-a terminat prost (1-2) și o performanță considerată nedemnă, în timp ce se deplasa cu mașina sa, împreună cu un alt coechipier, sportivul român a fost flancat de două autoturisme cu fani la bord care l-au obligat să oprească. Indivizii l-au amenințat, lovit și dezbrăcat de tricou pe fotbalistul român pentru ei „nedemn” să poarte tricoul echipei din Avellino. Totul a fost surprins de camerele de luat vederi din zonă.

Agenții speciali de la Digos (Divisione Investigazioni Generali e Operazioni Speciali) de la sediul Poliției din Avellino au demarat imediat investigațiile și au identificat trei exponenți ai galeriei ultras, unul în vârstă de 22 de ani și doi de 30 de ani, fiind plasați toți trei în arest la domiciliu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ancheta, coordonată de procurorul din Avellino, a făcut posibilă strângerea unor indicii suficiente împotriva celor trei ultrași acuzați de tâlhărie calificată dar și de violență și amenințare. La agresiune a participat și o femeie care nu a fost încă identificată.

La finalul meciului pierdut de echipa din Avellino, la poarta stadionului au avut loc altercații între ultrași și jucători, dar prezența masivă a poliției a făcut posibil să se evite agresiunile.

Ultrașii au reușit însă să efectueze o adevărată expediție punitivă împotriva lui Claudiu Micovschi care s-a încheiat cu jaful tricoului său, simbol al echipei de fotbal Avellino.

În aceeași noapte, în alt loc, un alt jucător de la Avellino a fost urmărit, inclusiv de una dintre cele două mașini folosite în agresiunea împotriva fotbalistului român.

Claudiu Micovschi a semnat în vara anului 2021 cu „US Avellino 1912”, formaţie din Serie C, un contract valabil trei sezoane.

Tânărul Micovschi a avut diverse oferte atât din Serie B, cât şi din Serie C. Atacantul a preferat, însă să se întoarcă la Avellino, unde a mai fost în perioada 2019-2020.