Fotografă italiancă: În România mi-au plăcut oamenii, satele, mâncarea și simplitatea vieții

O fotografă italiană, Yvonne De Rosa, va expune în cadrul expozițiilor de la Ragusa Foto Festival imagini pe care le-a surprins în călătoriile pe care le-a făcut în țara noastră.

Ragusa Foto Festival cuprinde expoziții și prezentări dedicate tinerilor talentați în fotografie contemporană. Expozițiile se vor organiza în perioada 26 iulie 0 25 august în mai multe sedii din Ragusa Ibla, cel mai vechi cartier din centrul istoric al orașului Ragusa din Sicilia.

În acest an Festivalul  de Fotografie are ca tematică interacțiunea personală și colectivă de natură lingvistică, geografică, artistică. Nu trebuie ratată expoziția intitulată  Hidden Identities (Identități Ascunse), o călătorie prin imagini în România și Bosnia Herțegovina, semnată Yvonne De Rosa.

Despre România, fotografa Yvonne De Rosa spunea într-un interviu: „Am vizitat de câteva ori Bucureștiul și Baia Mare, iar ultima oară am avut mai mult timp să mă învârt prin Transilvania. Am plecat din Timișoara, apoi am trecut prin Deva, Sibiu, Brașov, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Arad … Mi-a plăcut! Am învățat câteva cuvinte în limba română și cred că toți au apreciat efortul. Evident că românii sunt foarte prietenoși, dar nu întotdeauna oamenii au vrut să fie fotografiați. Cinci lucruri mi-au plăcut cel mai tare: oamenii, mediul rural, arhitectura tipică, mâncarea și simplitatea vieții de zi cu zi.”

Cimitir din Sighișoara. Foto: Yvonne De Rosa
România – instantaneu. Foto: Yvonne De Rosa
România – instantaneu. Foto: Yvonne De Rosa
România – instantaneu. Foto: Yvonne De Rosa
România – instantaneu. Foto: Yvonne De Rosa