Fratele moldoveanului ucis de un conațional în Italia: „Eu l-am angajat pe Constantin”

Mihail Sofroni, antreprenor moldovean din Italia, care conduce o firmă de transport și este fratele lui Vitalie Sofroni, ucis de un conațional marți, 5 iulie 2022, într-o parcare din Parma (Emilia-Romagna), vine cu noi dezvăluiri în acest dramatic caz.

Din cele relatate de ziarul local Gazzetta di Parma aflăm că numele celui care i-a luat viața moldoveanului de 39 de ani este Constantin Gorgan, în vârstă de 25 de ani, căsătorit cu femeia pe care Vitalie încerca să o apere în acea seară de furia individului.

Constantin Gorgan, tânărul moldovean de 25 de ani care a ucis un conațional în Italia. Foto: gazzettadiparma.it

„Aveam nevoie de un șofer de camion și l-am angajat”, a povestit pentru sursa citată Mihail, referindu-se la criminalul fratelui său.

„Prima impresie pe care am avut-o despre el a fost cea a unei persoane liniștite, aproape timidă”, a mai adăugat antreprenorul moldovean din Italia.

Frații Sofroni i-au fost mereu alături lui Constantin, mai ales după ce soția lui a născut o fetiță, care în prezent are 9 luni și care se afla și ea, în brațele mamei, prezentă la locul crimei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vitalie a fost cel care i-a ajutat cel mai mult pe cei doi soți, a mai povestit fratele său, iar Constantin apela mereu la el pentru diferitele probleme de care se lovea.

Vitalie Sofroni, 39 de ani, omorât de un conațional în Italia după ce a apărat o femeie cu o fetiță de 9 luni în brațe. Foto: Facebook

„Îl chema des: ba pentru a repara centrala, ba mașina. Sau, altădată, pentru a merge cu fetița lui la spital”, și-a amintit Mihail.

„Odată au mers să facă o mutare într-o casă și acolo era o masă de fotbal (foosball – n.r.). Proprietarul i-a dat-o lui Vitalie, dar el, știind că acel joc îi place mult și lui Constantin, i-a făcut-o cadou. El și Vitalie, de fapt, nu s-au certat niciodată”, a mai adăugat fratele moldoveanului ucis.

Inițial, Constantin Gorgan venise singur în Italia, dar după un timp a adus-o și pe soția sa din Moldova. Potrivit anchetei făcute de Parchetul de pe lângă Tribunalul din Parma, tânărul moldovean de 25 de ani a început să-și schimbe comportamentul atunci și a devenit foarte violent cu soția lui.

Femeia, fiind la început în Italia, n-avea la cine altcineva să apeleze pentru a fi ajutată decât la conaționalii ei, iar cu două zile înainte de dramaticul eveniment s-a refugiat acasă la Vitalie pentru a scăpa de violențele lui Constantin.

În seara zilei de marți însă, la poarta clădirii respective s-a prezentat soțul tinerei mame, cu un cuțit în mână. Odată intrat în curte, acesta s-a cățărat până la balconul locuinței lui Vitalie, situată la etajul 2 al clădirii, unde se afla soția lui Constantin cu fetița lor.

Bărbatul le-a tras cu forța afară apoi, sub amenințarea cuțitului, până a ajuns în parcarea în care, într-un final, a sosit și Vitalie, acesta fiind alertat de către vecinii săi cu privire la cele întâmplate.

Vitalie, care pe data de 29 iulie ar fi împlinit 40 de ani, a încercat s-o apere pe femeie și fetița ei de furia lui Constantin, dar acesta din urmă l-a înjunghiat cu cuțitul în inimă. O singură lovitură și Vitalie s-a prăbușit la pământ, unde în scurt timp s-a scurs toată viața din el.

Deși inițial a fugit, trăgându-le după el pe soția lui și fetița lor, Constantin a decis în cele din urmă să sune el însuși la 112 pentru a se preda carabinierilor.

„Puteau să fie două victime (soția și fetița lui Constantin – n.r.). Doar eroismul lui Vitalie a împiedicat să se întâmple asta”, este concluzia trasă de Mihail Sofroni, îngenuncheat de durere împreună cu familia sa.

Distribuie acest articol