Frig și zăpadă în Italia la sfârșitul lunii martie. Iată care vor fi regiunile afectate

După adevărate zile de primăvară în Italia, vremea va începe să se înrăutățească din primele ore ale zilei de mâine, joi, 15 martie. Ploile, tot mai răspândite, vor afecta regiunile Piemonte, Val d’Aosta și Liguria și apoi se vor muta în cursul după amiezii în restul Nordului și al Centrului. Se așteaptă precipitații abundente și furtuni în Liguria și Toscana (Massese, Lucca, Pistoia, Pisa). Va ninge în Alpi la peste 900/1000 de metri și la altitudini mari pe Apenini.

Frig și precipitații abundente la sfârșitul lunii martie

Antonio Sanò, director al iLMeteo.it, reiterează ipoteza deja avansată în urmă cu câteva zile: „Din 20 martie un val de îngheț va afecta peninsula și va aduce precipitații în regiunile adriatice”, avertizează expertul într-un interviu acordat cotidianului La Repubblica.

Dacă până duminica viitoare frigul nu va crea probleme semnificative, începând cu 19 martie vremea se va răci considerabil, Italia fiind afectată de un val de aer rece, siberian.

Aerul siberian nu numai că va determina o scădere a temperaturilor dar va aduce și multe precipitații, chiar și sub formă de ninsoare: „Pe lângă temperaturile de îngheț nocturne” – adaugă Sanò – „sunt posibile ninsori, chiar abundente, în regiunile adriatice. Regiunile afectate, chiar și la altitudini joase, vor fi Emilia Romagna, Abruzzo, Molise și Marche. În sud” – continuă – „va fi mai multă ploaie, în timp ce Nordul va fi adăpostit de Alpi și se vor înregistra doar câteva precipitații sporadice.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol