Fugar român căutat de 10 ani, ducea o viață de lux în Italia

Un român căutat de 10 ani pentru a ispăși o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani pentru infracțiuni contra patrimoniului și a persoanei, ducea o viață de lux în Italia, locuind împreună cu soția și copii lor într-o vilă cu grădină interioară, conducând mașini scumpe și purtând numai haine de firmă.

Nimeni nu suspecta că ar fi ceva în neregulă, cu atât mai puțin vecinii săi din zona Fontana Candida, în Roma, care știau despre el că este un om de afaceri de succes. În realitate, prosperitatea sa financiară provenea din diferite jafuri la bancomate și magazine din Roma, Florența și Frosinone, informează Poliția italiană pe site-ul oficial al instituției.

Vila în care locuia infractorul român.

Toate acestea până în urmă cu câteva zile când polițiștii din cadrul comisariatului Esquilino, conduși de Stefania D’Andrea, l-au arestat pe infractorul român în urma unei anchete lungi, ca la carte, cu zile întregi de filaj asupra lui și a apropiaților săi. 

Astfel, în dimineața zilei de 8 ianuarie a.c., polițiștii desemnați cu supravegherea sa pe timpul nopții au văzut cum pe poarta vilei ieșea un superb BMW X6 condus de un bărbat a cărui descriere corespundea fugarului căutat. În mașină se aflau și copii acestuia pe care îi ducea la școală la acea oră.

Imediat ce a fost oprit, românul a prezentat oamenilor legii un document de identitate românesc, pe cât de impecabil, pe atât de fals, încercând să se sustragă și de această dată arestării. Agenții nu s-au lăsat păcăliți, însă, știind foarte bine despre cine este vorba și, într-un final, infractorul a cedat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Mă așteptam. Felicitări, m-ați găsit”, a spus bărbatul român.

După 10 ani de fugă, infractorul român a fost pus așadar sub arest, chiar în fața copiilor săi. Minorii au fost predați apoi mamei lor, care în momentul arestării se afla la locul de muncă, aceasta lucrând ca secretară într-un birou din zona San Giovanni.