Furau tractoare din Italia pentru a le vinde în România. Sechestrate vehicule în valoare de un milion de euro

Poliția de Stat din Perugia a destructurat un grup compus din cinci cetățeni români specializați în furtul de excavatoare, tractoare și alte utilaje agricole. Cei cinci infractori sunt autorii a numeroase furturi nu numai pe teritoriul provinciei Perugia, ci și în mare parte din centrul Italiei, scrie Corriere dell’Umbria.

Ancheta, condusă de polițiștii echipei mobile, a scos la iveală peste 10 furturi comise de români. S-a reușit recuperarea mai multor autovehicule, pentru o valoare totală de peste un milion de euro, pe care grupul intenționa să le transporte și să le vândă în România.

Modul de operare al hoților este unul folosit des în astfel de infracțiuni, ei făceau „inspecții” asupra locului de unde urma să sustragă utilajul, ca apoi, în cursul nopții, să fure mai întâi un camion articulat pe care apoi îl foloseau pentru încărcarea celorlalte bunuri furate.

După ce au strâns suficiente probe împotriva infractorilor, polițiștii au efectuat un raid la Roma, în dimineața de miercuri, 20 februarie, unde își au domiciliul toți cei 5 români și au arestat 4 dintre ei. Al cincilea, care tocmai sosise din România cu o semiremorcă și era gata să încarce alte vehicule furate, a fost denunțat în stare de libertate.

@rotalianul