Furt de cabluri electrice într-o localitate din Italia. Primărița: „Or fi fost românii”

„Stația de epurare va intra din nou în funcțiune de mâine și repet: a fost întreruptă fiindcă au sabotato. Acum, or fi fost românii sau cine a fost care a furat cuprul, o fi fost intenționat, nu știu, dar cert este că a fost blocat și va funcționa din nou de mâine.”

Declarația de mai sus aparține primăriței din localitatea italiană Battipaglia (provincia Salerno), Cecilia Francese, exprimată în cadrul unui interviu acordat publicației Zerottonove.it în data de 10 august. Potrivit acesteia, în data de 3 august au fost furate mai multe cabluri electrice de la stația de epurare din Battipaglia și, deși nu se știe până la această oră cine sunt autorii furtului, primul gând al primăriței s-a îndreptat către cetățenii români. Nu către niște infractori de naționalitate română, ci pur și simplu către români.

Afirmația în cauză poate fi auzită în video de mai jos, la minutul 21:15.

În urma celor declarate de Francese, mai multe persoane, printre care și jurnaliști locali, au acuzat-o pe aceasta de rasism, dar primărița a revenit ulterior cu o nouă declarație pentru a se apăra.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Acum am devenit și rasistă! Un oarecare jurnalist local, neștiind de ce să mă mai acuze, s-a gândit bine să extrapoleze o frază din declarația mea despre furtul cablurilor electrice de la stația de epurare din zona Tavernola pentru a lăsa impresia despre o anumită ostilitate din partea mea asupra comunității românești. Complimente!”, a spus primărița.

„Printre numeroasele ipoteze prezentate și raportate în oraș se număra și cea care se referea la oameni de naționalitate română! Ar fi putut fi italieni, englezi, francezi, nu ar fi fost nicio diferență! Și era acesta sensul declarației mele”, s-a justificat Francese.