Furt de milioane de euro pe un aeroport din Spania. O femeie călătorea cu o valiză plină cu bijuterii și ceasuri de aur

Agenții de la Mossos d’Esquadra, forța de poliție din Catalonia, au arestat miercuri, 2 august 2023, doi indivizi acuzați de furtul unei valiză pline cu bijuterii și ceasuri de aur de la Aeroportul El Prat din Barcelona.

Potrivit informațiilor obținute de La Vanguardia, furtul a avut loc în jurul orei 19:30, în timp ce o femeie de naționalitate rusă, de circa 70 de ani și care era însoțită de fiica sa, aștepta la coada de check-in a companiei aeriene Emirates în Terminalul 1 al aeroportului.

Într-un moment de neatenție din partea celor două femei, un bărbat, un hoț obișnuit din aeroport s-ar părea, s-a apropiat pe furiș și, fără ca femeile să observe, a luat o valiză mică albă de cabină Louis Vuitton în care se afla o geantă Hermès, model Birkin, cu inserții de aur și diamante.

În acea valiză, femeia avea bijuterii și ceasuri evaluate la 8,5 milioane de euro, precum și 10.000 de dolari și 10.200 de euro în numerar.

După furt, bătrâna a alertat imediat forțele de ordine, care au revizuit înregistrările camerelor de supraveghere. Imaginile au arătat momentul furtului și faptul că hoții au plecat într-un Ford Focus închiriat, de culoare albastru închis.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Camerele de supraveghere de la aeroport au permis și identificarea numărului de înmatriculare al vehiculului.

La ora 21:00, un vehicul al poliției Mossos d’Esquadra a interceptat mașina suspectă pe autostrada AP-7, în apropiere de localitatea Salt (Girona), la aproximativ 60 de kilometri de granița cu Franța. Geanta a fost recuperată, iar cei doi suspecți – un bărbat și o femeie – au fost arestați.

Conform agenției de presă Efe, printre bijuteriile furate se numără un inel de 47 de carate, evaluat la peste patru milioane de euro.

Este de menționat că estimările valorilor obiectelor furate pot fi adesea influențate de declarațiile victimelor. De exemplu, anul trecut, în Barcelona, un ceas furat a fost inițial evaluat la 800.000 de euro de către proprietar. Era un model Hublot Big Bang din aur, iar proprietarul a susținut această valoare.

Cu toate acestea, ulterior, poliția Mossos d’Esquadra a constatat că valoarea reală a ceasului era de 43.000 de euro.