Furtună în România, mai multe avioane au fost nevoite să aștepte în aer zeci de minute pentru a putea ateriza

O furtună care s-a abătut asupra Bucureștiului în după-amiaza zilei de 14 iunie 2022 a afectat traficul aerian de pe aeroportul Henri Coandă din capitală, mai multe avioane fiind nevoite astfel să aștepte în aer zeci de minute pentru a putea ateriza.

Potrivit site-ului Boarding Pass, trei avioane au așteptat circa 20 de minute în aer ca vremea să se îmbunătățească, după care au reușit în cele din urmă să aterizeze.

Un al patrulea avion, care efectua zborul LX1884 Zurich – București, a decis să aterizeze pe aeroportul din Belgrad după ce a așteptat, de asemenea, 20 de minute pentru îmbunătățirea condițiilor meteo. Compania aeriană elvețiană care opera zborul a anunțat apoi că avionul va zbura din capitala Serbiei spre București imediat ce vremea va fi favorabilă aterizării.

La ora 16:25, ora României, un avion care zbura de la Bergamo spre București aștepta și el în aer îmbunătățirea condițiilor meteo, în timp ce piloții unui avion care zbura de la Tel Aviv la București au decis să aterizeze la Craiova.

De asemenea, zborul Animawings A26107 Antalya – București, operat de Aegean Airlines, ocolește furtuna prin zona Ploieștiului, iar un avion al companiei flyDubai, care zbura pe ruta Dubai DXB – București, va ateriza pe aeroportul din Timișoara.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Totodată, decolările de pe aeroportul Henri Coandă din capitala țării noastre au fost afectate de furtună. În jurul orei 17:00, însă, vremea s-a mai îmbunătățit și decolările au fost reluate, dar multe zboruri vor suferi întârzieri, cele mai mari fiind pentru zborul din București spre Zurich și din București spre Dubai DXB.