Furtună violentă în Italia: Un avion a fost lovit de grindină, iar o femeie a murit strivită de un copac

O furtună violentă, cu ploaie, vânt și grindină a lovit provincia Milano și împrejurimile sale, cauzând pagube semnificative și moartea unei femei de 58 de ani, strivită de un copac în Lissone, în timp ce se îndrepta spre locul de muncă pe jos.

În același timp, un zbor al companiei Delta Airlines care a decolat de pe Aeroportul Malpensa din Milano și se îndrepta spre New York a fost nevoit să aterizeze la Roma Fiumicino după ce a fost afectat de grindina puternică imediat după decolare.

Avionul a aterizat fără alte probleme pe Aeroportul Leonardo da Vinci din Fiumicino, la ora 13.55, informează La Repubblica.

173847525-120f1a8c-d47d-401d-b8f0-2467b331a071
Sursa foto: La Repubblica

Vânturile puternice și ploaia au provocat căderea a numeroși copaci, care au blocat unele tronsoane ale liniei M2 a metroului din Milano între Vimodrone și Cernusco.

După îndepărtarea copacilor, stațiile și trenurile și-au reluat funcționarea normală. Alți copaci căzuți au deteriorat și rețeaua electrică a mijloacelor de transport public din Milano.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Centrul de urgență al pompierilor a primit sute de apeluri, mai ales din partea locuitorilor din zona nord-vest a orașului Milano. În urma furtunii, străzi din localitățile Canegrate, Legnano, Busto Garolfo, Lainate, și Pogliano Milanese au fost inundate, iar scafandrii au salvat o persoană rămasă blocată în garajul său inundat din Villa Cortese.

Alte drumuri au fost închise datorită copacilor căzuți pe carosabil, iar pagubele au fost semnificative și în suburbiile din nordul orașului Milano. În timpul furtunii, trei persoane au fost rănite când mașinile în care se aflau au fost lovite de copaci căzuți.

Un alt bărbat a reușit să iasă din mașină fără a se răni grav și a fost dus la spital pentru control. În alte incidente, două femei, una de 34 de ani și alta de 81 de ani, au fost rănite și transportate la spital, unde starea lor a fost evaluată ca fiind stabilă.

În Cesa Maderno și Parabiago, străzile au fost complet inundate, unele acoperișuri au fost smulse și au căzut mai mulți copaci.

În Monza, o femeie de 64 de ani a fost salvată de patru polițiști dintr-un pasaj subteran inundat.

Femeia a povestit că a fost practic trasă de apă și a căzut în gol aproximativ zece metri în pasajul subteran, unde nivelul apei depășea trei metri. A fost transportată la spitalul San Gerardo din Monza și viața nu îi este în pericol.

Compania de transport feroviar Trenord a anunțat „numeroase daune la infrastructură cauzate de vremea severă”, cu multe probleme la circulația trenurilor. Toate liniile au înregistrat întârzieri de peste o oră, iar unele curse au fost anulate.

În mod particular, liniile către Como, Lecco și Sondrio au rămas blocate pentru mai multe ore din cauza unei daune severe la stația de Monza, unde acoperișul a fost smuls de vânt.

Meteorologii avertizează că instabilitatea vremii continuă și au emis o alertă de cod portocaliu (risc moderat) pentru posibile furtuni în următoarele 24 de ore în Milano și împrejurimi. Centrul de Protecție Civilă va monitoriza și coordona toate intervențiile necesare.

Distribuie acest articol