Furturi din bagaje la un aeroport din Italia. Doi magazioneri furau obiecte de valoare din valize

Peste 80 de obiecte de proveniență suspectă au fost recuperate de poliția italiană în urma unei investigații privind furtul din bagaje la aeroportul din Florența, regiunea Toscana, informează Firenze Today.

700-20230420101740 (2)

Poliția de Frontieră aeroportuară a demarat o investigație complexă pentru a pune capăt seriei de furturi din bagajele de cală și a identifica responsabilii. În urma acestei investigații, doi bărbați, în vârstă de 54 și 58 de ani, au fost denunțați pentru furt agravat și reciclare.

În lunile precedente, poliția din Florența a primit mai multe plângeri de furt din partea pasagerilor care au aterizat pe Aeroportul Amerigo Vespucci cu zboruri din întreaga lume.

Victimele, care inițial au constatat că bagajele lor s-au pierdut sau au întârziat la livrare, au primit în cele din urmă valizele la domiciliu, însă cu mai puține obiecte în interior.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În mod obișnuit, bagajele pierdute sunt preluate de un birou special al aeroportului, care apoi le încredințează unei firme externe pentru recuperare și livrare. Aceasta din urmă trimite valizele printr-un curier într-un depozit din provincia Florenței, unde sunt sortate în funcție de destinația finală.

Investigatorii Poliției de frontieră aeriană au început să caute un „numitor comun” între toate disparițiile de obiecte reclamate de călători, reconstituind cu atenție traseul fiecărui bagaj vizat. Investigațiile i-au condus pe agenți spre depozitul în care bagajele pierdute erau stocate înainte de a fi returnate proprietarilor legitimi.

Polițiștii au monitorizat locația, analizând și înregistrările video ale sistemului de supraveghere al companiei. În urma acestei activități complexe de observare și analiză, suspiciunile au căzut asupra celor doi angajați ai depozitului care lucrau în tura de noapte.

Se pare că aceștia ar fi acționat ascunși în spatele unor paleți poziționați în fața camerelor de supraveghere pentru a nu fi surprinși de imaginile înregistrate. Agenții au studiat timp de câteva săptămâni modul lor de operare, pregătiți să intervină. Între timp, cei doi au fost surprinși în timp ce furau din cel puțin două bagaje depozitate în magazie.

- Continuarea după publicitate -

Perchezițiile efectuate la domiciliile suspecților au dus la recuperarea a numeroase obiecte care, conform investigatorilor, provin din furturile investigate. Printre acestea se numără bunuri de mare valoare, precum laptopuri, telefoane mobile, aparate de fotografiat, articole vestimentare de marcă, precum și alte obiecte cu valoare sentimentală pentru victime.

Poliția de frontieră aeriană lucrează acum pentru a returna bunurile furate proprietarilor legitimi.

Potrivit investigatorilor, „succesul acestei operațiuni de poliție, care a presupus luni de investigații din partea echipei de poliție judiciară a poliției aeriene din Florența, va permite în primul rând restituirea bunurilor furate la peste 20 de călători, aducând prestigiu și demnitate sistemului aeroportuar din Florența, care a fost afectat în imaginea sa de numeroasele furturi suferite de pasagerii care au ajuns în capitala Toscanei prin aeroportul Vespucci.”

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20