Gabriel, tânărul român mort în Italia: „Era un înger de copil!”

Localitatea italiană Romagnano di Sesia din nordul Italiei este în doliu pentru moartea lui Silviu Gabriel Helciug, tânărul român mort înecat duminică, 31 mai, în apele râului Sesia din Piemonte. Gabriel ar fi împlinit 22 de ani în luna septembrie a acestui an, informează La Stampa.

„Gab”, cum îi spunea prietenii și cunoscuții, era originar din Bacău. Din luna ianuarie locuia la Romagnano Sesia, într-un apartament din via Ministero Caccia, împreună cu un alt băiat român pe nume Robert. Lucra la o firmă din localitate, producătoare de plăci de ipsos.

Duminică după amiază, cei doi alături de alți prieteni, s-au hotărât să petreacă câteva momente de relax la râul Sesia, în zona Allea Monterosa, aproape de podul feroviar.

Silviu Gabriel Helciug. Foto: Notizia Oggi

Băieții s-ar fi aventurat în traversarea râului de la un mal la altul

„În jurul orei 18:30 – povestesc membrii familiei care le-a închiriat apartamentul celor doi români – unii dintre cei prezenți în grup s-au aruncat în apele râului Sesia. Au finalizat o primă tură de înot de la un mal la altul și toată lumea s-a întors pe malul novarez (al provinciei Novara – n.r.) după ce a ajuns pe malul Gattinara. Din ceea ce ne-a mărturisit o rudă de-a lui Robert, Gabriel, cu puțin înainte de ora 19.00 s-a întors în apă pentru a reface traseul. Dar, la un moment dat a fost văzut agitându-se și cerând ajutor. Prietenul său, Robert, s-a băgat imediat în apă încercând să ajungă la el. Un alt băiat din grup a făcut același lucru, dar Gabriel a intrat în panică. A început să se agite și prietenii nu au reușit să-l salveze.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Trupul lui Silviu Gabriel Helciug a fost găsit de scafandri la o adâncime de 3 metri și jumătate, în amonte de podul feroviar. A fost dus pe mal, unde medicul legist a confirmat decesul tânărului român.

Primarul localității Romagnano Sesia, Alessandro Carini, a spus: „Suntem alături de familia lui, în această grea încercare”.

Corpul neînsuflețit al lui Gabriel va fi dus acasă, la Bacău, unde va fi înmormântat conform tradițiilor noastre creștine.

„De ce-ai plecat atât de devreme Găbițu meu frumos ? De ce ne-ai părăsit? De ce te-a luat Dumnezeu atât de repede dintre noi? Ai lăsat atâta durere în urma ta… Dumnezeu să te aibă în paza lui, nu te vom uita niciodată suflet bun…”, a scris pe Facebook o rudă a băiatului. Membrii familiei sale au primit nenumărate mesaje de condoleanțe, iar mama a mărturisit într-o postare: „Vă mulțumesc la toți că sunteți alături de mine, să știți că mă ajută mult fiindcă așteptarea e prea grea până ajunge acasă! Era un copil cu suflet mare, un înger de copil!”

@rotalianul