Gabriel, tânărul român ucis de o mașină în Italia. „Era un băiat cu o inimă de aur”

Gabriel Aurelian Petrescu, un tânăr în vârstă de 22 de ani și de origine română, dar rezident cu familia sa de ani de zile în Corato, provincia italiană Bari din Puglia, a murit în timp ce muncea, lucrând ca operator de securitate.

El se afla pe SP231, în teritoriul localității Terlizzi, semnalând vehiculelor prezența muncitorilor care se ocupau de tăierea ierbii de pe marginile drumului.

O activitate desfășurată în aceste zile de-a lungul principalelor căi de acces, pentru a preveni riscul de incendii odată cu creșterea temperaturilor estivale.

O altă moarte pe locul de muncă, încă o tragedie care zguduie cronicile locale din Italia și din comunitatea românească din această țară, cu atât mai tristă dat fiind vârsta fragedă a conaționalului nostru.

gabriel-petrescu-20230606
Gabriel Aurelian Petrescu avea numai 22 de ani. Sursă foto: coratoviva.it

„Era un băiat cu o inimă de aur,” a povestit pentru publicația locală Corato Viva o persoană care cunoaște familia lui Gabriel de aproape, cerând să rămână anonimă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„L-am văzut crescând și, în ciuda tinereții sale, a muncit mereu pentru familia sa, contribuind la susținerea părinților și a surorilor, având diverse locuri de muncă.

O perioadă a lucrat și ca agricultor, până când, cu câțiva ani în urmă, a început acest job la o firmă de întreținere a drumurilor.”

Mario Sicolo, jurnalist, poet și fost profesor al lui Gabriel Aurelian Petrescu de la IPC „Tandoi” din Corato, unde tânărul a studiat, îl descrie cu cuvinte similare.

WhatsApp-Image-2023-06-06-at-16.09.39-1-840x505
Gabriel Aurelian Petrescu. Foto: coratolive.it

„Se mutase în Corato încă de mic și era un băiat autentic, cu un temperament vibrant, inteligent și loial, astfel încât a fost ales reprezentant de clasă.

Îi plăcea să joace fotbal, sport în care era destul de abil și era, fără îndoială, idolul multor fete. Avea două surori gemene mai mici.

În noiembrie trecut ne-am întâlnit, eu așteptam autobuzul și, trecând pe lângă, s-a oprit și m-a salutat cu afecțiunea obișnuită, îmbrățișându-mă.

Mi-a povestit că lucrează ca muncitor sezonier la o moară de ulei de măsline. Se temea de judecata oamenilor, mi-a explicat, care uneori, cum se întâmplă în comunitățile mici, îl caracterizau ca fiind frivol în relațiile sentimentale, dar el își pusese amprenta seriozității, aș putea spune că devenise înțelept”, a precizat profesorul.

„Astăzi dimineață a postat o poveste pe Instagram cu imaginea drumului – exact acel asfalt pe care era lucra – și numele firmei de întreținere la care lucra.

Cu vesta reflectorizantă și steagul pe care îl flutura semnaliza șantierul. A murit, a murit ca un câine.

Astăzi, elevii la școală se întrebau de ce s-a întâmplat întâmpla așa ceva. Unii își aminteau de când se adunau pe o bancă în piață, petreceau mereu împreună și își petreceau serile distrându-se. Acum nu mai este”, a conchis profesorul.

dacia-gabriel-petrescu-20230606
Mașina care l-a lovit pe Gabriel. Foto: telebari.it

La volanul mașinii Dacia care l-a lovit pe Gabriel se afla o femeie de naționalitate italiană care a declarat că nu a observat prezența tânărului pe carosabil. Impactul a fost fatal pentru românul nostru.

Trupul neînsuflețit al lui Gabriel a fost transportat la Institutul de Medicină Legală din Policlinico di Bari, la dispoziția autorităților judiciare, în timp ce s-a deschis un dosar de anchetă, urmărit de Carabinieri sub coordonarea Procuraturii din Trani.

Distribuie acest articol