Găsită în apele râului Natisone din Italia cartea de credit a uneia dintre fetele românce înecate. De Cristian nicio urmă

În timp ce continuă căutările pentru Cristian Molnar, tânărul român în vârstă de 25 de ani dispărut în râul Natisone din regiunea italiană Friuli-Venezia Giulia, primarul din localitatea Premariacco a anunțat că, în timpul operațiunilor, a fost găsită cartea de credit a uneia dintre fetele care erau cu el.

„Dacă au reușit să găsească un obiect atât de mic, înseamnă că fiecare colț explorabil al râului a fost verificat”, a spus acesta.

Căutările, care durează de peste 20 de zile, vizează găsirea lui Cristian Molnar, care a fost luat de apele râului Natisone în urma unei viituri pe 31 mai.

Recent, a fost găsită o carte de credit aparținând Patriziei Cormoș sau Biancăi Doroș, care erau împreună cu Cristian. Trupurile neînsuflețite ale celor două fete au fost recuperate după două zile de căutări.

Michele De Sabata, primarul din Premariacco, a făcut anunțul într-o transmisie live pe Facebook. El a povestit că descoperirea a fost realizată de scafandri, ale căror operațiuni subacvatice au fost între timp suspendate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Găsirea cărții de credit demonstrează cât de amănunțite au fost verificările”, a subliniat primarul.

„Dacă au reușit să găsească un obiect atât de mic, înseamnă că fiecare colț explorabil al râului a fost verificat. Acum, căutările se concentrează pe maluri, inclusiv în secțiuni mai în aval și încă neexplorate, în speranța de a găsi corpul tânărului.”

Căutările pentru Cristian s-au schimbat în ceea ce privește metodele folosite.

Timp de o săptămână, tânărul va fi căutat „pe malurile râului până la confluența cu Torre, folosind câini de urmă și voluntari ai Protecției Civile”, a explicat De Sabata. Activitățile subacvatice, navigația și survolările cu elicopterul au fost suspendate.

Între timp, în Udine, la Laboratorul de Informatică Judiciară, continuă verificările tehnice unice dispuse de procurorul Letizia Puppa asupra telefonului mobil al Patriziei Cormoș.

Acesta este singurul telefon mobil găsit până acum pe malurile râului Natisone, în cadrul anchetei deschise pentru omucidere din culpă, deocamdată împotriva unor persoane necunoscute.

Scopul este de a reconstitui, minut cu minut, cronologia acelei zile de vineri, 31 mai, prin analizarea orelor apelurilor, metadatelor fotografiilor și videoclipurilor, precum și a conexiunilor la celulele telefonice.

Tânăra a sunat de patru ori la 112 pentru a semnala pericolul în care se afla împreună cu Bianca și Cristian. La ultimul apel nimeni nu i-a mai răspuns. Primul apel a fost la ora 13:29, urmat de altele în minutele imediat următoare.