Geci de lux italiene, fabricate în România. Ajung să coste și câteva mii de euro

Cunoscut la nivel global pentru gecile sale cu puf ce ating prețuri de mii de euro, brandul italian de modă de lux Moncler a investit masiv în producția din România, stabilind astfel un nou record: o treime din totalul gecilor sale sunt acum „made în România”, mai precis în fabrica sa din Bacău.

Această evoluție poziționează unitatea de producție din Bacău ca fiind una dintre cele mai semnificative din portofoliul companiei și singura fabrică a grupului de modă în afara Italiei, menționează Ziarul Financiar.

Moncler, cu o reputație solidă în industria modei, a ales să investească 10 milioane de euro în extinderea fabricii sale din Bacău, un pas ce subliniază încrederea și angajamentul brandului față de potențialul pieței românești.

Cu o suprafață adăugată de 8.000 mp, noul spațiu de producție include nu doar zone destinate confecționării, dar și departamente de proiectare tipare, confecționare prototipuri și un centru avansat de cercetare și dezvoltare.

În contextul acestei extinderi, fabrica a crescut și în ceea ce privește numărul de angajați.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În noua unitate de producție lucrează în prezent aproximativ 230 de persoane, în timp ce echipa totală a ajuns la 1.800 de oameni,” se menționează în sursa citată.

Iar creșterea nu se oprește aici: Moncler anunță deschiderea a încă 200 de locuri de muncă în următoarele luni.

Performanța economică a unității de producție de la Bacău este, de asemenea, demnă de notat. Conform datelor din 2022, Industries Yield, afiliata Moncler din Bacău, a înregistrat afaceri de 107,5 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 30% față de anul precedent.

Acest demers al Moncler în România reprezintă o recunoaștere a expertizei și calității muncii din industria de confecții românească, și subliniază potențialul crescător al țării noastre în segmentul modei de lux.

Moncler este un brand de lux cunoscut pentru gecile sale de înaltă calitate, în special pentru cele cu puf. Prețurile gecilor Moncler variază în funcție de model, materialele folosite și colecție.

Ele încep de la aproximativ 800-1.000 de euro și pot ajunge până la câteva mii de euro pentru modelele cele mai exclusive sau edițiile limitate.

Pentru modelele destinate copiilor, prețurile ar putea fi puțin mai mici.

Cu toate acestea, prețurile pot varia în funcție de sezon, revânzători, promoții și alți factori.