Genova: badantă română acuzată de abandon de persoană după ce a lăsat singură în casă bătrâna pe care o îngrijea

O femeie română în vârstă de 47 de ani a fost denunțată de carabinierii din Nervi, Genova, pentru că a lăsat singură în casă, în repetate rânduri, bătrâna pe care o îngrijea, relatează genovatoday.it

Bătrâna avea nevoie de asistență 24 de ore din 24, fiind în imposibilitatea de a se descurca singură și neavând capacitatea de a înțelege ce se întâmplă în jurul ei.

Potrivit autorităților femeia română beneficia de un contract regular de muncă, dar a abandonat în mod repetat bătrâna în casă, neîndeplinindu-și îndatoririle pentru care fusese angajată.

În urma investigațiilor, badanta română de 47 de ani a fost denunțată pentru abandon de persoană incapabilă și pusă la dispoziția procurorilor italieni.

Abandonul de persoană incapabilă este un comportament care constitue infracțiune, conform articolului 591 Cod Penal:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Oricine abandonează o persoană bolnavă psihic sau fizic, de vârstă înaintată sau care din alte motivații nu este capabilă să se autogestioneze și pe care o are în îngrijire, este pedepsit cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Pedeapsa este de închisoare de la 1 an la 6 ani în cazul în care persoana abandonată a suferit o vătămare corporală și de la 3 până la 8 ani dacă abandonul are ca urmare decesul persoanei îngrijite.