Genova: badantă română acuzată de abandon de persoană după ce a lăsat singură în casă bătrâna pe care o îngrijea

O femeie română în vârstă de 47 de ani a fost denunțată de carabinierii din Nervi, Genova, pentru că a lăsat singură în casă, în repetate rânduri, bătrâna pe care o îngrijea, relatează genovatoday.it

Bătrâna avea nevoie de asistență 24 de ore din 24, fiind în imposibilitatea de a se descurca singură și neavând capacitatea de a înțelege ce se întâmplă în jurul ei.

Potrivit autorităților femeia română beneficia de un contract regular de muncă, dar a abandonat în mod repetat bătrâna în casă, neîndeplinindu-și îndatoririle pentru care fusese angajată.

În urma investigațiilor, badanta română de 47 de ani a fost denunțată pentru abandon de persoană incapabilă și pusă la dispoziția procurorilor italieni.

Abandonul de persoană incapabilă este un comportament care constitue infracțiune, conform articolului 591 Cod Penal:

Oricine abandonează o persoană bolnavă psihic sau fizic, de vârstă înaintată sau care din alte motivații nu este capabilă să se autogestioneze și pe care o are în îngrijire, este pedepsit cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Pedeapsa este de închisoare de la 1 an la 6 ani în cazul în care persoana abandonată a suferit o vătămare corporală și de la 3 până la 8 ani dacă abandonul are ca urmare decesul persoanei îngrijite.

DISTRIBUIE
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol