Genova: pensionari italieni fură rucsacul unui bărbat român într-un supermarket

Furtul a avut loc în data de 11 august 2017, în supermarketul Ekom din via Pontino a localității Sestri Levante, provincia Genova. Acolo, doi pensionari italieni, un bărbat de 70 de ani originar din Lecce și o femeie de 64 de ani din Vibo Valentia, au furat rucsacul unui bărbat român care intrase în supermarket pentru a face cumpărături.

Bărbatul român, în vârstă de 49 de ani, muncitor în construcții și rezident în Sestri Levante de mult timp, se pregătea să plece spre România, pentru a petrece concediul alături de familia sa, dar s-a oprit pentru a face câteva cumpărături pentru drum.

Intrat în supermarket, conaționalul nostru a lăsat rucsacul lângă o casă de marcat, așa cum prevede regulamentul, și a început să caute produsele de care era interesat. Întors la casa de marcat pentru a plăti produsele cumpărate, bărbatul român a observat că rucsacul său a dispărut și a alertat imediat personalul magazinului.

Angajații Ekom au chemat imediat carabinierii care au controlat cu atenție înregistrările video de la camerele de filmat din magazin și imaginile văzute de aceștia au clarificat imediat lucrurile.

Într-un moment de neatenție a angajaților din magazin, cei doi pensionari au furat rucsacul conaționalului nostru și au ieșit în grabă din supermarket, intrând într-un automobil marca Mercedes, unul dintre ultimele modele produse de casa germană.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Controlând conținutul rucsacului furat, cuplul de pensionari se pare că a ignorat obiectele personale ale bărbatului român și au pus stăpânire doar pe banii acestuia dar și pe un bilet de tren în valoare de 12,40 euro pe care românul nostru l-a cumpărat pentru a ajunge la aeroport.

Nemulțumiți, probabil, de suma de bani găsită în rucsac, cei doi pensionari italieni s-au prezentat la o casă de bilete a Trenitalia și, găsind o scuză banală, au cerut să li se înapoieze contravolarea biletului, relatează în încheiere jurnaliștii de la ziarul Il Secolo XIX care au publicat știrea.