Germania – împușcături într-o gară din Munchen. Un bărbat român printre răniți

Un incident armat a avut loc în această dimineață de marți într-o gară regională din apropiere de Munchen, landul german Bavaria, potrivit site-ului publicației germane Die Welt citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, un bărbat a deschis focul către ofițerii de poliție când se afla pe peronul stației Unterföhring, în momentul în care polițiștii i-au cerut actele de identitate. În urma împușcăturilor între bărbat și agenții de poliție, o femeie polițist a fost rănită grav, aceasta fiind împușcată în cap, iar alți doi trecători au suferit răni minore.

Site-ul publicației germane Die Welt a anunțat că unul dintre cei doi bărbați răniți accidental de către atacator este de cetățenie română. Cei doi au suferit răni la braț și la picior dar viețile lor nu sunt în pericol, relatează Agerpres.

Conform site-ului Realitatea.net, Ministerul Afacerilor Externe confirmă că unul dintre bărbații răniți este români și că acesta a fost internat la o unitate medicală din Mùnchen pentru o intervenție chirurgicală la brațul stâng.

„Consulatul General al României la München are în atenţie incidentul produs la data de 13 iunie 2017 în gara Unterföhring din München şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă există cetăţeni români afectaţi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit datelor obţinute din partea autorităţilor locale, în incident a fost rănit şi un cetăţean român. Acesta a fost internat la o unitate medicală din München, fiind supus unei intervenţii chirurgicale la braţul stâng.

Consulatul General al României la München monitorizează cu prioritate situaţia şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile şi cu reprezentanţii spitalului în care este internat cetăţeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară.”

Polițista rănită în timpul atacului se zbate între viață și moarte iar agresorul, un bărbat german în vârstă de 37 de ani, a fost și el rănit la rândul său și arestat de forțele de ordine. Autoritățile exclud posibilitatea unui atac terorist, atacatorul fiind cunoscut de poliție doar pentru o condamnare din 2014 pentru deținerea unei mici cantități de marijuana.

Potrivit Agerpres, atacatorul a fost abordat de polițiștii care i-au cerut actele de identitate însă acesta a smuls arma unui polițist pe care a folosit-o în atac și apoi a încercat chiar să împingă un agent de poliție sub roțile unui tren care intra în stație.

Distribuie acest articol