Gest de solidaritate: O parohie românească din Italia a colectat și trimis în țară medicamente și obiecte de uz sanitar

O frumoasă acțiune de solidaritate a avut loc la Montecatini Terme (Toscana), unde preotul ortodox Matei Ioan Tulan s-a mobilizat pentru a trimite în România medicamente și obiecte de uz sanitar necesare în criza provocată de pandemia pe care o traversează țara noastră.

Transportul a plecat din Montecatini Terme astăzi, duminică, 30 ianuarie.

Parohia ortodoxă din Montecatini Terme a colectat și trimis în țară medicamente și obiecte de uz sanitar

Acțiunea a fost realizată cu ajutorul EuroSanitas (furnizor de echipamente medicale), al părinților elevilor din clasa a V-a A a Școlii primare „Dante Alighieri” din Chiesina Uzzanese și cu sprijinul Faster Car s.r.l. La acțiunea de caritate a contribuit cu o donație și Misericordia Montecatini.

EuroSanitas, furnizor de echipamente medicale din Montecatini Terme

„Este un transport umanitar urgent”, a declarat parohul ortodox Matei Ioan Tulan conform La Nazione. „Am trimis în România aparatură medicală, medicamente, măști, dezinfectanți și alte bunuri sanitare. Toate acestea vor fi destinate persoanelor aflate în dificultate, în această perioadă marcată de pandemia de Covid-19.”

Mamele elevilor de la Școala din Chiesina Uzzanese care au participat la acțiunea de solidaritate organizată de preotul Matei Ioan Tulan

Preotul român a mulțumim mamelor elevilor de la școala din Chiesina Uzzanese, care au donat măști chirurgicale, precum și celorlalți care s-au implicat în această frumoasă și utilă inițiativă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI