Gestul admirabil al unei românce din Italia, a salvat o femeie din mâinile soțului violent

O tânără româncă în vârstă de 32 de ani, care locuiește în Nettuno, lângă Roma, a dat dovadă de umanitate și spirit civic salvând din mâinile soțului o femeie de 70 de ani, bătută și fugărită pe stradă de bărbat.

Când nimeni nu se oprea să o ajute pe femeia disperată și plină de sânge în urma loviturilor primite de la soț, românca a fost unica persoană care a oprit mașina și a lăsat-o să intre, apoi a sunat la 112, informează Il Messaggero.

Bărbatul a fost arestat și transferat la închisoarea din Velletri sub acuzațiile de violență în familia și leziuni grave.

O poveste de hărțuire, umilințe și violențe în familie care s-ar fi putut transforma într-o tragedie dacă nu era femeia româncă

S-a întâmplat zilele trecute, la Nettuno. O femeie de 70 de ani, de naționalitate rusă, a fost victima violențelor soțului său, un italian în vârstă de 66 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul a mers la soția sa, în timp ce aceasta era la serviciu ca femeie de curățenie într-un bloc de apartamente din zona via Ugo La Malfa. După ce a insultat-o și amenințat-o pe motivul că i-ar fi furat niște bani, a apucat-o de un braț și, ținând-o nemișcată, a început să o lovească cu un băț lung de aproximativ un metru.

Scena s-a petrecut în fața a numeroși martori, dintre care niciunul nu a intervenit să o ajute pe femeie. Bărbatul a târât-o apoi cu forța și a obligat-o să se urce în mașina lui pentru a se întoarce acasă, în cartierul Zucchetti, la câteva sute de metri distanță, unde evident intenționa să ducă la bun sfârșit pedeapsa.

În timp ce se deplasau cu mașina, bărbatul a continuat  să-și lovească soția în cap și pe brațe cu bățul pe care nu-l lăsa din mână. În zona străzii Censi, femeia a reușit să deschidă portiera mașinii și s-a aruncat pe asfalt.

Plină de sânge, ea a fugit pe jos de-a lungul drumului, cerând ajutor și încercând să oprească mașinile care treceau. Șoferii o ocoleau nepăsători, indiferenți la faptul că era plină de sânge și plângea cu disperare.

Unica persoană care a oprit mașina a fost femeia româncă, ea nu a ezitat să deschidă portiera și să lase femeia tremurândă și murdară de sânge să se urce în mașina sa. Din urmă venea soțul, care își urmărea partenera cu bățul în mână.

Bărbatul a renunțat la urmărire când a văzut că soția s-a urcat într-o mașină, s-a întors la autoturismul personal și a plecat în direcția locuinței sale din via Poggio Bustone, la câteva zeci de metri de Via dei Censi.

În acest timp, românca a sunat la 112, încercând să o calmeze pe victimă, rănită și în stare de șoc. În câteva minute, două mașini de poliție au intervenit la fața locului. Femeia bătută a povestit agenților ce i s-a întâmplat, iar aceștia s-au grăbit spre domiciliul bărbatului italian.

Ajunși la adresa respectivă, agenții au sunat la interfon, dar nu au primit niciun răspuns. În curte, însă, era mașina bărbatului, aceeași cu care se deplasase atunci când a mers să-și bată soția. Era clar că se întorsese în casă.

Din stradă, polițiștii au observat atunci mișcare în spatele casei; în acel moment, siguri că atacatorul s-a întors în casă, au intrat și au reușit să-i dea de urmă. Era ascuns într-o cameră. Când l-au găsit polițiștii, fuma o țigară și încă mai avea urmele de sânge ale soției sale pe haine și pe brațe.

Băţul cu care a lovit-o a fost recuperat de poliţişti în timpul unei percheziţii în maşină. Italianul a încercat să se justifice, explicând că a avut acea reacție pentru că, potrivit acestuia, soția îi furase banii.

La rândul ei, femeia le-a povestit agenților de poliție viața de iad pe care o trăia alături de soțul său, una alcătuită din abuzuri, privațiuni, amenințări și, mai ales, bătăi. Ea nu a depus niciodată o plângere împotriva soțului ei cu speranța că, în timp, comportamentul acestuia se va schimba.

Femeia a fost însoțită și tratată la secția Urgențe a Spitalului „Riuniti di Anzio e Nettuno” pentru numeroasele răni de pe brațe și din zona capului. În schimb, pentru soțul său s-au deschis ușile închisorii din Velletri.