Geta a fost răpusă de o boală cruntă în Italia, soțul are nevoie de ajutor pentru a duce trupul neînsuflețit acasă

„Tanti Franca, pentru mine sunt prea puține șanse… Mi-au făcut biopsie, mi-au trimis rezultatele, sunt plină peste tot. Mi-a atacat deja corpul (…) s-ar putea să mă opereze marți.”

Acestea sunt cuvintele pe care Geta Nica i le-a spus ultima oară când au vorbit celei mai apropiate persoane pe care o avea în Italia, în La Spezia, unde lucra de foarte mulți ani ca îngrijitoare. Era duminică, 29 septembrie, și spunea că marția următoare urma să o opereze, dar a doua zi dimineața se afla deja pe masa de operație, fiindcă starea sa era critică. Conaționala noastră era internată la spitalul din Genova, unde a fost transferată pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate pentru persoanele bolnave de cancer.

„A fost deja operată o dată prin octombrie, noiembrie, anul trecut și apoi încă o dată la începutul acestui an”, povestește prietena sa cea mai apropiată.

Dar după intervenția chirurgicală Geta a mai rezistat doar o săptămână, care pentru ea a fost infernală din cauza durerilor provocate de boala ce punea stăpânire pe corpul ei. Apoi, în dimineața zilei de luni, 7 octombrie 2019, la ora 4:30, și-a dat sufletul.

S-a născut în Vișeu de Sus, Maramureș și avea doar 41 de ani, o vârstă la care unii se bucură să-și vadă copiii că termină liceul, merg la o facultate, alții le organizează nunțile sau se zbat să-și asigure o pensie decentă pentru bătrânețe. Pentru Geta însă acest viitor este imposibil și nu i-a mai rămas decât o singură cale de urmat: aceea spre cimitirul din Pârvova, județul Caraș-Severin, unde a trăit ani la rând cu soțul ei, Nelu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un drum care nu este ușor de făcut deoarece, cum bine știm cu toții, pe lângă durerea sufletească pe care trebuie să o suportăm și pe care nu ne-o poate alina nimeni când ne moare cineva drag pe meleaguri străine, mai avem de suportat și durerea materială.

„Soțul Getei a cerut ajutorul unui prieten din Pârvova, care este primar într-o comună alăturată, în Lăpușnicel și a găsit pe internet o firmă care face repatrieri decedați. I-au cerut 3.500 de euro ca s-o ducă acasă”, ne povestește Eufrosina Iocșa sau „tanti Franca”, așa cum îi spunea Geta prietenei sale.

„Dar soțul nu are de unde să scoată atâția bani, el n-a mai lucrat de ceva timp că a avut tatăl bolnav în România și a murit în urmă cu câteva luni, acum trebuie să-și îngroape și soția. Geta a lucrat 12 ani ca îngrijitoare aici, în La Spezia, dar în afară de ultimul salar care trebuiau să i-l dea, nu au vrut să ajute cu nimic”, a mai adăugat tanti Franca.

Atât prietena Getei, cât și primarul comunei Lăpușnicel s-au gândit atunci să ceară ajutorul oamenilor cu suflet bun pentru a-l ajuta pe Nelu să-și ducă soția pe ultimul drum.

„Anunț de la fetele din Spezia, avem o mare rugăminte. Să-l ajutăm pe soțul răposatei Nica Geta cu niște bani, fiecare la posibilitatea lor, să o transporte în România, că a murit la spitalul din Genova Care vrea sa depunem o colectă, ne putem întâlnim vineri, în mercato de la Spezia, lângă fântână. Avem Și un număr de telefon să ne contactați: 3203345446. Vă mulțumim !!!Ne pare rău de prietena noastră, că s-a dus la îngeri, era foarte bună și cu suflet. Dumnezeu să te odihnească în pace, să știi că nu te vom uita niciodată, noi, fetele din Spezia!!!!”, scrie tanti Franca pe pagina sa de Facebook.

Pentru cei care nu sunt din zonă sau se află în România și vor să contribuie, primăria din Lăpușnicel a publicat și codul IBAN de la contul bancar al lui Nelu.

„Cu durere în suflet vă anunțăm de moartea fulgerătoare a prietenei și consătencei noastre, Nica Geta, în vârsta de 41 de ani, care și-a pierdut viața în Italia, la spitalul din Genova. După cum știți, costurile de repatriere a corpului neînsuflețit sunt foarte mari.
Vă rugăm, cine dorește și poate să ajute în limita posibilităților pe soțul ei, Nica Nelu, care e distrus de durere, să o aducă acasă.
Vă lăsăm numărul de cont:
Raiffeisen BANK
COD IBAN RO76RZBR0000060021320983 nume NICA NELU ADRIAN.
Dumnezeu să o odihnească în pace!”

Distribuie acest articol