Ghidul cetățeanului român în Italia. Informații utile pentru cei care doresc să se stabilească în această țară

Filiala USR Italia, cu sprijinul europarlamentarului Vlad Botoș, a lansat, în cadrul evenimentului „USR Diaspora, acasă”, un document amplu menit să vină în ajutorul românilor din Peninsulă.

„Ghidul cetățeanului român în Italia” reprezintă o sinteză a celor mai importante informații necesare unui cetățean român care își dorește să se stabilească în Italia, un îndrumar cu ceea ce trebuie știut pentru a locui, studia sau munci în această țară.

USR consideră că românii din Italia merită atenție nu doar la alegeri, ci de fiecare dată când au nevoie, iar acest ghid se vrea a fi un instrument concret de sprijinire a comunității de aproape un milion de oameni.

El reflectă nu doar experiența propriilor noștri colegi stabiliți în diverse provincii italiene, dar și zeci sau sute de ore de discuții cu cetățeni români care se confruntă sau care s-au confruntat cu diverse situații în care le-au lipsit informații.

„Ghidul cetățeanul român în Italia” poate fi descărcat la linkul: https://www.rotalianul.com/wp-content/uploads/2022/11/ghid-cetatean-roman.pdf

UP SERVICE DESPĂGUBIRI