Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2018, recomandări utile pentru călătoriile în afara graniţelor României

MAE pune la dispoziția cetățenilor români «Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2018»

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români care se deplasează în străinătate în perioada Sărbătorilor Pascale 2018, Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia acestora «Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2018». Materialul conține recomandări utile în cazul călătoriilor în afara graniţelor României, precum și un set de informații de interes pentru cele mai frecventate destinații turistice din această perioadă, respectiv Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Israel, Marea Britanie, Portugalia şi Spania.

Cetățenii români pot evita eventuale situaţii neplăcute ce pot apărea pe perioada vacanţei sau a concediului lor în străinătate consultând «Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2018», publicat pe pagina web a MAE, la rubrica “Sfaturi de călătorie”, secţiunea „Ghiduri de călătorie”, precum şi pe pagina de Facebook a Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cu acest prilej că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care poate fi descărcată de pe website-ul MAE pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS. Aplicația oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de alertare în cazul în care apar situații speciale în țara în care aceștia se află. După descărcarea aplicației se recomandă efectuarea unei actualizări.

Cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție recomandările generale de călătorie publicate pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe, la secțiunile Condiții de călătorie  și Alerte de călătorie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ghidul de călătorie pentru sărbătorile pascale 2018 îl puteți citi AICI.