Giorgia Meloni, amenințată cu moartea dacă desființează Venitul de cetățenie: „Te ucid pe tine și pe fiica ta!”

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a primit amenințări cu moartea din partea unui cetățean italian în vârstă de 27 de ani, domiciliat în provincia Siracuza (Sicilia), cu privire la măsura anulării Venitului de cetățenie (Reddito di cittadinanza) pentru persoanele apte de muncă.

Bărbatul, care a amenințat-o pe Meloni prin intermediul mai multor mesaje publicate pe rețelele de socializare că o va ucide nu doar pe ea, ci și pe fiica ei, a fost identificat și este acum cercetat pentru violență privată agravată împotriva primului ministru, relatează ANSA.

„Dacă anulezi Venitul de cetățenie te omor și pe tine, și pe fiica ta!”, „Vorbesc serios, oprește-te cu chestia asta de a elimina Venitul de cetățenie, altfel te omor, înțelegi?”, „Nu glumesc, sunt dispus să stau 40 de ani la închisoare, măcar acolo îmi dă de mâncare”, „Trebuie să moară ea și fiica ei”, sunt doar câteva dintre mesajele bărbatului publicate de pe un cont fals.

Autorul amenințărilor la adresa premierului Giorgia Meloni a fost identificat de Poliția poștală și de comunicații.

La dispoziția Procurorului din Siracuza, personalul Poliției Poștale din Sicilia și agenții Digos din Siracuza au efectuat o percheziție la locuința tânărului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Au fost sechestrate dispozitive electronice și în urma percheziției informatice polițiștii au avut confirmarea că profilul de pe care au fost trimise mesajele aparținea suspectului.

Bărbatul este cercetat pentru violență privată agravată.

Partidul „Fratelli d’Italia” respinge cu indignare amenințările grave și invită toate forțele politice să se solidarizeze și să facă la fel.

Venitul de cetățenie (Reditto di cittadinanza) ar descuraja oamenii să-şi caute de lucru, susţine coaliţia de dreapta. De anul viitor, persoanele apte de muncă vor putea beneficia de acest program maxim opt luni, iar de la 1 ianuarie 2024 se va renunţa la program.

Desființarea Venitului de cetățenie, formă de ajutor social acordată de guvern persoanelor cu o sursă foarte mică de venit, a fost unul dintre subiectele fierbinți ale campaniei electorale din Italia. ISTAT, biroul italian de statistică, a estimat că măsura a salvat până acum de la sărăcie un milion de oameni.