Giorgia Meloni, prietena sa printre victimele atacului armat din Italia în care trei femei au decedat

O prietenă a premierului italian Giorgia Meloni, se află printre cele trei victime care au fost ucise duminică, 11 decembrie, când Claudio Campiti, un bărbat în vârstă de 57 de ani, a scos o armă și a deschis focul la o ședință de bloc din Roma, care avea loc pe terasa acoperită a barului „Il Posto Giusto”, de pe via Monte Giberto.

Trei femei au fost împușcate: Sabina Sperandio, Elisabetta Silenzi și Nicoletta Golisano. Alte patru persoane au fost rănite în urma atacului armat, cel puțin una dintre ele suferind răni grave.

Giorgia Meloni a postat pe Instagram, duminică seara, o poză în care se află ea alături de Nicoletta Golisano, una dintre victime, pe Instagram duminică seara. „Pentru mine va fi mereu frumoasă și fericită așa”, a scris Meloni alături de fotografie.

„Nicoletta a fost o mamă protectoare, o prietenă sinceră și discretă, o femeie puternică și fragilă în același timp. Dar era mai presus de toate o profesionistă cu un simț neobișnuit al datoriei. A fost acel simț al datoriei care a dus-o acolo, într-o duminică dimineață, unde un bărbat o aștepta să fie împușcată, împreună cu alte două femei, în timpul unei întâlniri de condominiu la Roma.

Nicoletta a fost prietena mea. Își părăsește soțul Giovanni și un splendid fiu de zece ani, Lorenzo. Pe lângă a sa, alte familii, cărora le exprim apropierea, au fost distruse.” (…) „Nu e corect să mori așa. Nicoletta era fericită, și frumoasă, în rochia roșie pe care și-o cumpărase cu câteva săptămâni în urmă pentru petrecerea de 50 de ani. Pentru mine va fi mereu frumoasă și fericită așa. Adio, Nico. Te iubesc.”, a scris Giorgia Meloni pe Instagram.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poliția l-a arestat pe ucigaș, care a fost imobilizat de alți locatari după ce a tras cu arma la o ședința la un bar din cartierul Fidene al orașului. Bărbatul a fost găsit în posesia a 170 de gloanțe și, de asemenea, un al doilea încărcător.

„A intrat în cameră, a închis ușa și a strigat ‘Vă omor pe toți’, apoi a început să tragă”, a relatat un martor.

În mandatul de arestare, Parchetul din Roma contestă și intenția de fugă a agresorului. În momentul atacului, suspectul avea la el pașaportul, haine de schimb și 6.000 de euro numerar într-un rucsac.

Campiti a avut un fiu care a decedat în urma unui accident la schi, în munții din nordul Italiei. De atunci, bărbatul a avut mereu un comportament ciudat.