GRASP Milano și LSRS – filiala Italia, concurs de creație literară și desen dedicat Limbii Române

Pe 31 August s-a sărbătorit Ziua Mondială a Limbii Române: cu aceasta ocazie GRASP Milano și Liga Studenților Români din Străinătate -filiala Italia au lansat un concurs online dedicat copiilor și tinerilor români din Italia cu vârsta între 0-25 ani pentru a sărbători legătura lor cu limba română și pentru a promova talentul și creativitatea acestora.

Concursul este dedicat copiilor și tinerilor români din Italia de la 0 -25 ani.

- Continuarea după publicitate -

La concurs sunt invitați să participe copiii români care trăiesc și învață în Italia, după cum urmează:

  • Grupul 1 – copii până la 10 ani împliniți;
  • Grupul 2 – tineri cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani inclusiv;
  • Grupul 3 – tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani inclusiv;
  • Grupul 4 – tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 ani inclusiv.

Participarea este gratuită și participanții pot trimite până pe 31 octombrie la adresa concurs@mygrasp.org, un desen, o poezie sau un eseu de maxim 300 de cuvinte în limba română, pe una dintre cele trei teme la alegere propuse de organizatori: Pacea în lume, Amintiri din vacanța de vară, Frumusețile naturale ale României.

Tematicile concursului își propun să evidențieze emoțiile participanților legate de situația creată de evenimentele recente din Europa prin intermediului unui mesaj important legat de pacea în lume, bucuria amintirilor din vacanța de vară la bunici sau la rudele din România și bogăția țării de origine prin frumusețile sale naturale.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Creațiile artistice și literare vor fi selectate și evaluate de către juriu pe parcursul lunii noiembrie, iar în data de 1 decembrie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României vor fi anunțați câștigătorii: se vor acorda premii pentru fiecare secțiune a concursului (eseu, poezie și desen) pentru fiecare grupă de vârstă plus un premiu special de popularitate care va fi acordat desenului care va primi cele mai multe aprecieri pe canalele de socializare GRASP Milano și LSRS Italia. Premiile vor consta în cărți, rechizite și voucher pentru participarea la cursuri de creație literară și artistică.

Mai multe detalii despre concurs puteți afla accesând linkul: https://mygrasp.org/our–projects/concurs-de-creatie-literara-si-desen/.