Grav accident de microbuz, cu români care plecau la muncă în străinătate. O femeie a decedat iar alți pasageri au fost răniți

Un grav accident de circulație s-a produs în România, astăzi, 28 august, în localitatea Stoeneşti, judeţul Olt, la ieşire spre Caracal. Un microbuz în care se aflau şase persoane care plecau la muncă în străinătate s-a răsturnat în afara carosabilului, o femeie în vârstă de 41 de ani a decedat pe loc iar alți cinci pasageri au fost răniți.

Poliţiştii au stabilit că șoferul, în vârstă de 23 ani, a pierdut controlul asupra volanului într-o curbă la stânga. Microbuzul s-a răsturnat în afara carosabilului, femeia de 41 de ani, pasageră în autovehicul, rămânând încarcerată. Pentru ea medicii nu au mai putut face nimic decât să constate decesul, dar alți doi pasageri, un bărbat în vârstă de 44 de ani şi o femeie în vârstă de 43 de ani, au fost transportați la Spitalul din Caracal.

Grav accident de circulație produs în România, marți, 28 august, în localitatea Stoeneşti, judeţul Olt, la ieşire spre Caracal. Un microbuz în care se aflau şase persoane care plecau la muncă în străinătate s-a răsturnat în afara carosabilului, o femeie în vârstă de 41 de ani a decedat pe loc iar alți cinci pasageri au fost răniți. Foto: Adevărul

„Pompierii militari au îndepărtat elementele de caroserie pentru extragerea victimei, ulterior, femeia, în vârstă de 41 ani, din localitatea Alexandria, fiind preluată de echipajele medicale în stop cardio-respirator. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare, dar fără rezultat favorabil. Patru bărbaţi şi o femeie, conştienţi, au fost asistaţi la faţa locului, iar dintre aceştia, un bărbat şi o femeie, cu diverse traumatisme prin accident rutier, au fost transportaţi la CPU Caracal. Celelalte trei persoane au refuzat transportul la spital“, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Victor Enuş citat de Adevărul.

Pasagerii plecau la muncă în Spania

Conform unor surse neoficiale, femeia decedată şi ceilalţi cinci pasageri, o altă femeie şi patru bărbaţi, ar fi trebuit să ajungă la Craiova, de unde plecau la muncă în străinătate, destinația lor finală fiind Spania. Toţi pasagerii erau originari din Alexandria, judeţul Teleorman.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Microbuzul aparţine firmei Tabita Tour, afirmă Jurnalul Olteniei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.