Grav accident de muncă la Padova, un român și un moldovean cu arsuri pe tot corpul. Alți doi muncitori în stare gravă

Un grav accident de muncă a avut loc în această dimineață, la oțelăriile „Acciaierie Venete”  în zona industrială din Padova. Doi muncitori, printre care și unul român, au fost stropiți cu oțel topit și sunt în stare foarte gravă cu arsuri pe o suprafață de 100% din corp. Sunt spitalizați în centrele de arși din Padova și Cesena. Un al treilea lucrător are 70% arsuri și este internat la Verona. Un al patrulea, mai puțin grav, se află la Spitalul Sant’Antonio din Padova.

Victimele accidentului de muncă sunt:

Marian Bratu, în vârstă de 44 de ani, născut în România și domiciliat în Cadoneghe și care a fost adus cu elicopterul în centrul spitalicesc de arși din Cesena. Conaționalul nostru prezintă arsuri profunde pe 100% din corp și este în stare foarte gravă. Ceilalți răniți sunt: Sergiu Todiță originar din Orhei, Republica Moldova, Simone Vivian, născut la Dolo dar rezident în Vigonovo, și David Di Natale, internați la Padova și Verona, informează Rai News.

Tragedia a avut loc în jurul orei 7:50, astăzi, 13 mai și s-a produs în urma ruperii unor suporturi care susțin tuburile în interiorul cărora curge oțel în stare lichidă. Cei patru muncitori afectați au fost stropiți cu oțel lichid, topit la o temperatură de circa 1.600 grade.