Grav accident între un autocar și două autoturisme în România. Doi morți și patru persoane grav rănite

Un accident rutier de proporții a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, 9 septembrie 2023, pe DE 581, pe raza localității Crasna din județul Vaslui, implicând un autocar cu 40 de pasageri la bord și două autoturisme.

Din nefericire, accidentul s-a soldat cu pierderea a două vieți omenești, iar alte două persoane se află în comă la această oră.

crasna1
Imagine de la locul accidentului. Sursă foto: vremeanoua.ro.

Autocarul, care transporta 40 de persoane din Republica Moldova, și unul dintre autoturismele implicate, înmatriculat în județul Alba, se deplasau dinspre Bârlad spre Vaslui. Celălalt autoturism, înmatriculat în Galați, se îndrepta în direcția opusă.

Conform publicație locale Vremea Nouă, autoturismul din Galați a lovit un cap de pod, ricoșând în autoturismul din Alba și, ulterior, în autocarul din Republica Moldova.

„Din primele cercetări efectuate se pare că, un autoturism înmatriculat în județul Galați, condus de către un bărbat de 38 de ani, din comuna Ghidigeni, județul Galați, aflat singur în autoturism, care se deplasa din direcția Crasna spre Bârlad, ar fi acroșat bordura unui pod rutier și ar fi pătruns pe sensul opus unde ar fi acroșat un autoturism înmatriculat în județul Alba, condus pe direcția Bârlad- Crasna, de un bărbat de 26 de ani, din comuna Drânceni, județul Vaslui.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ulterior producerii impactului, autoturismul înmatriculat în județul Alba ar fi fost acroșat de către un autocar înmatriculat în Republica Moldova, condus de un bărbat de 36 de ani, din București, care circula în spatele autoturismului, pe sensul Bârlad-Crasna”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Vaslui.

crasna2
Autocarul și una dintre mașinile implicate. Sursă foto: vremeanoua.ro.

Impactul a fost unul devastator. Din cele șase victime rezultate în urma accidentului, toate fiind în cele două autoturisme, una a fost declarată decedată la fața locului, în ciuda eforturilor de resuscitare ale echipajelor SMURD.

Alte cinci victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Din păcate, în cele din urmă, o a doua victimă a decedat din cauza rănilor grave suferite.

Conform reprezentantului ISU Vaslui, Marius Stanciu, la fața locului au intervenit numeroase echipaje de salvare, inclusiv o autospecială de descarcerare grea, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei ambulanțe SMURD și o autospecială pentru transport personal și victime multiple.

De asemenea, trei ambulanțe aparținând SAJ Vaslui au fost deplasate la locul accidentului.

Unul dintre bărbații decedați se numea Sergiu Doba, avea 42 de ani și era originar din satul Pogănești, comuna Stănilești, el fiind a doua victimă care și-a pierdut viața.

Sergiu era tatăl a doi copii, pe care îi creștea singur după ce soția l-a părăsit și lucra în județul Alba, de unde se întorcea împreună cu alți colegi la bordul autoturismului înmatriculat în acest județ.

doba-sergiu-696x928
Sergiu Doba, 42 de ani, mort în tragicul accident rutier petrecut în această noapte. Sursă foto: vremeanoua.ro.

Cealaltă persoană decedată este un bărbat din comuna Ghidigeni, județul Galați, angajat la Poliția Locală din Tecuci și se afla în cealaltă mașină.

Pasagerii autocarului nu au suferit răni grave și niciunul dintre ei nu a fost transportat la spital.

Într-un comunicat oficial, Poliția Municipiului Vaslui a confirmat detaliile accidentului și a anunțat că se efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele producerii acestui tragic eveniment rutier.