Green Pass în Italia, obligatoriu de la 1 septembrie în mijloacele de transport pe distanțe lungi

După restaurante, piscine, săli de sport, cinematografe, stadioane și teatre, guvernul italian a aprobat noul decret care introduce utilizarea obligatorie a certificatului COVID (Green Pass) în școli, universități și transporturi pe distanțe lungi, informează Corriere della Sera.

Așadar, începând cu data de 1 septembrie 2021, certificatul va fi obligatoriu la bordul avioanelor, navelor și feriboturilor, trenurilor de mare viteză și trenurilor interurbane și, de asemenea, la călătoria cu autobuzele care fac legătura între diferite regiuni.

- Continuarea după publicitate -

Oricine va fi găsit fără Green Pass va primi o amendă cuprinsă între 400 și 1 000 de euro.

Certificatul nu va fi obligatoriu

Nu există obligația de a deține Green Pass pentru conexiunile cu insulele mici și Strâmtoarea Messina, pentru autobuzele și metrourile de transport public local și pentru autobuzele și trenurile regionale.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Atât pentru transportul public pe distanțe lungi, cât și pentru transportul public local, capacitatea locurilor ocupate va crește de la 50 la 80%, atât în ​​zonele albe, cât și în cele galbene.

Regulile în școli

Atât profesorii cât și ceilalți angajați din școli vor trebuie să dețină și să prezinte certificatul Covid. În caz contrar vor fi sancționați cu suspendarea contractului de muncă

„Nerespectarea prevederilor se consideră absență nejustificată” și după 5 zile contractul de muncă „este suspendat și nu există salariu sau alt tip de remunerație. Controalele vor fi în responsabilitatea directorilor de instituții școlare.

Elevii nu vor purta masca în sălile de clasă dacă toți vor fi vaccinați. În caz contrar elevii vor fi obligați să poarte masca de protecție cu excepția copiilor sub 6 ani și pentru cei cu patologii incompatibile cu utilizarea.  „Pentru elevii care au finalizat cu toții procesul de vaccinare sau au un certificat de vindecare Covid”, protocoalele pot prevedea excepții de la obligația purtării măștii în sălile de clasă.

- Continuarea după publicitate -

Certificatul digital privind COVID (Green Pass) este o atestare a faptului că o persoană:

  • fie a fost vaccinată împotriva COVID-19;
  • fie s-a testat și are un rezultat negativ;
  • fie a avut COVID-19 și s-a vindecat.