Grevă în transportul public dintr-un mare oraș italian. Data și orele când vor avea loc întreruperile

Angajații din transportul public de persoane din Roma, care sunt înscriși în sindicatul USB (Unione Sindacale di Base), vor intra în grevă timp de 24 de ore la sfârșitul acestei săptămâni, anunță publicația Roma Today. Potrivit sursei citate, motivul care stă la baza acestui protest este faptul că autoritățile locale au mărit recent capacitatea din mijloacele de transport în comun care poate fi ocupată de călători.

„Este imposibil să fie păstrată distanța de siguranță ocupând 80% din spațiu”, a declarat Michele Frullo, secretarul USB.

Angajații din transportul public sunt nemulțumiți, mai exact, de faptul că limita impusă recent de autorități, care le permite pasagerilor să ocupe practic aproape tot spațiul din mijlocul de transport, îi expune la riscuri prea mari, atât pe ei, cât și pe călători. Până la această modificare, spațiul care putea fi ocupat de pasageri într-un autobuz, tren, metrou, troleu sau tramvai era de maxim 60%. O limită, însă, care nu numai că nu era respectată de călători, dar nici nu se făceau controale în această privință, se mai plâng angajații companiilor de transport.

„Am făcut deja apel la Tribunalul Administrativ Regional. Acum, că mijloacele de transport riscă să fie luate cu asalt, în loc să consolideze serviciul, ei ce fac?! Măresc limita pentru a legaliza ceea ce până astăzi era ilegal. La școală, în schimb, sunt obligați să păstreze distanța. Norme contradictorii care fac să pară fără niciun sens aceleași măsuri de precauție adoptate și care vor favoriza răspândirea puternică a infecțiilor”, mai spun sindicaliștii italieni.

Având această motivație la bază, angajații Atac, Roma TPL și Cotral vor intra astfel în grevă începând de la ora 10:00 din dimineața zilei de vineri, 25 septembrie 2020, și până la aceeași oră din ziua următoare. Va fi asigurat transportul, însă, în intervalul 17:00 – 20:00, mai scrie sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Greva va afecta atât transportul cu autobuzul, metroul, troleul și tramvaiul din capitala italiană, cât și pe cel cu trenul pe liniile Roma-Civitacastellana-Viterbo, Termini-Centocelle e Roma-Lido. Posibile repercusiuni și asupra liniilor periferice și suburbane, se mai precizează.