Groază la bordul unui avion aflat la 12.000 de metri altitudine: Parbrizul s-a fisurat în timpul zborului

Echipajul unui avion al companiei aeriene Virgin Atlantic a trecut prin momente de panică la o altitudine de peste 12.000 de metri, unde temperatura era de -50 (minus cincizeci) de grade, după ce parbrizul aeronavei s-a crăpat, incident ce a stârnit noi îngrijorări cu privire la posibilele defecte la aeronavele Boeing.

b2c39919-b3d4-4d01-adb3-cba0f36e02fb_9a1fb2
Parbrizul crăpat al avionului. Sursă foto: thesun.co.uk.

Incidentul s-a petrecut la data de 27 mai 2024, relatează ziarul britanic The Sun, în timpul zborului VS41 de la Heathrow, Londra, către San Francisco, SUA.

La trei ore de la decolare, în timp ce avionul se afla între Groenlanda și Islanda, echipajul de la bord a observat că panoul central din sticlă al parbrizului era grav avariat.

Sticla, formată din patru straturi, prezenta fisuri în multiple zone, cauzând panică în rândul piloților.

Cu toate acestea, piloții au exclus imediat posibilitatea unei depresurizări a aeronavei Boeing Dreamliner 787-9.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deși altitudinea mare la care se afla îi convinge pe experți să excludă o coliziune cu o pasăre, deoarece temperaturile exterioare erau de -50 de grade Celsius, cauza exactă a crăpăturii rămâne neclară și este sub investigație.

Din motive de siguranță, zborul a fost întors din drum și a revenit în Regatul Unit. Virgin Atlantic și-a cerut scuze pasagerilor, oferindu-le cazare și asigurându-se că aceștia și-au putut continua călătoria în ziua următoare.

exclusive-stephen-moyes-associate-news-911299730
Sursă foto: thesun.co.uk.

Acesta nu este un incident izolat pentru Boeing, compania fiind deja sub presiune pentru a-și repara reputația după mai multe incidente recente.

Luna trecută, o trapă a motorului unui Boeing 737-800 al companiei Southwest Airlines s-a desprins în timpul decolării în Statele Unite.

Zborul, care avea la bord 135 de pasageri și șase membri ai echipajului, a fost nevoit să se întoarcă la Denver după ce decolase către Houston.

De asemenea, în ianuarie, o ușă s-a desprins de pe un avion al companiei Alaska Airlines, care zbura din Portland, Oregon, către California.

În urma incidentului, mai mulți dintre cei 177 de pasageri și membri ai echipajului au fost răniți.

Aceste incidente vin pe fondul eforturilor continue ale Boeing de a recâștiga încrederea publicului după două accidente tragice petrecute în 2018 și 2019, care au dus la pierderea a 346 de vieți omenești.