Grupare de trafic de cocaină între Italia și România, destructurată de polițiștii români

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Gorj au destructurat o grupare infracţională de trafic de droguri de mare risc (cocaină), care ar fi acţionat pe relaţia România – Italia. Doi membri au fost reţinuţi.

La data de 26 februarie, poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au efectuat o percheziţie la o locuinţă din localitatea Bâlteni, judeţul Gorj, folosită de un cetăţean albanez. Acţiunea a continuat cu o percheziţie asupra unui autoturism folosit de acesta şi o percheziţie corporală asupra sa şi a unui alt bărbat.

Astfel, au fost ridicate 35 de grame de cocaină, un cântar electronic, telefoane mobile, paşaportul cetăţeanului străin şi înscrisuri.

S-a reţinut faptul că, pe raza comunei Bîlteni, mai multe persoane (un tânăr, de 26 ani, un altul de 28 de ani şi cetăţeanul albanez, în vârstă de 28) ar fi procurat şi vândut droguri de mare risc (cocaină).

Din investigaţii a rezultat că, la data de 22 februarie, tânărul de 26 de ani ar fi plecat în Italia, de unde ar fi procurat 35 grame de cocaină, pentru a o introduce în România şi a o preda cetăţeanului străin, în vederea vânzării pe piaţa internă, în România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cauză, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore şi introducerea în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj faţă de cei doi bărbaţi implicaţi, care urmează să fie prezentaţi Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc şi introducerea în ţară de droguri de mare risc, se specifică într-un comunicat de presă transmis agenției Agerpres de IGPR.