Grupul românesc „Șezătoare Imola” din Italia, eveniment de excepție cu ocazia Zilei Naționale a României

Grupul „Șezătoare Imola”, format dintr-un colectiv de femei pasionate de tradițiile românești, anunță organizarea unui eveniment cultural de excepție pe data de 1 decembrie, începând cu ora 19:00, la Centro Sociale „La Stalla”, situat pe via Serraglio, 20 B din Imola (regiunea Emilia-Romagna).

Înființat acum doi ani, „Șezătoare Imola” a devenit un nucleu de promovare a patrimoniului cultural românesc în zona respectivă, având ca obiectiv principal realizarea de ii tradiționale românești, cusute manual.

Aceste piese vestimentare autentice, realizate la standarde de muzeu, reprezintă o mândrie pentru comunitatea românească și o punte de legătură între culturi.

Evenimentul din 1 decembrie se va concentra pe promovarea lucrului manual și a pasiunilor care animă comunitatea românească din Imola și împrejurimi.

Participanții vor avea ocazia să admire mai multe expoziții tematice, printre care se numără: expoziția de materiale și fire din in, cânepă, bumbac, lână, mătase și fir auriu, o expoziție dedicată costumelor tradiționale și iilor românești, precum și o expoziție de tablouri realizate în comunitate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un punct culminant al serii va fi un recital de poezie, care promite să fie o experiență culturală pentru toți cei prezenți.

Grupul „Șezătoare Imola” își exprimă dorința de a ajunge la cât mai mulți români prin intermediul acestui eveniment și de a promova împreună frumusețea și valoarea lucrului de mână românesc.

Organizatorii evenimentului invită comunitatea românească din Italia, precum și pe toți cei interesați de cultura și tradițiile românești, să se alăture în această seară de sărbătoare și redescoperire a rădăcinilor culturale tradiționale.

FB_IMG_1701069649651