Grupul Vatra din Torino, spectacol aniversar la împlinirea a 10 ani de la înființare

Bucurie, dăruire, ritm, folclor autentic și multe emoții, acestea sunt cuvintele cheie ce definesc spectacolul dedicat școlii de dansuri tradiționale Grupul Vatra din Torino, cu prilejul împlinirii a 10 ani de activitate.

Peste 130 de artiști au încântat sufletele a 500 de persoane prezente, duminică, 29 mai 2022, în sala Teatrului Grande Valdocco din Torino, de-a lungul unui spectacol cu dansuri tradiționale din diferite regiuni ale țării. Spectacolul aniversar al Grupului Vatra, prezentat de jurnalista radio Luiza Dinică Diculescu, a culminat cu participarea extraordinară a valorilor artistice Surorile Osoianu.

Luiza Dinică Diculescu, Iurie Raileanu (fondator Grupul Vatra) și Surorile Osoianu. Foto: Mihai Bursuc

Impresionate de copiii școlii de artă populară „Grupul Vatra” din Torino, Surorile Osoianu i-au implicat pe cei mici în spectacol, cântând împreună cu aceștia.

Surorile Osoianu alături de copiii de la „Grupul Vatra” din Torino. Foto: Mihai Bursuc

„Ne-au emoționat copiii pe care i-am găsit la școala Grupul Vatra. Este ceva nemaipomenit să vezi atâția copii îmbrăcați în costumul nostru popular, dansând românește. În România și Republica Moldova nu există așa ceva, o școală cu atât de mulți copii, pentru că este foarte greu să lucrezi cu copii care au vârste atât de mici”, a spus Maria Osoianu, aprobată de artistele renumitului ansamblu etnofolcloric familial alcătuit din cinci surori.

De la Torino, Surorile Osoianu au plecat cu sufletul plin de bucurie spre Craiova, să le poarte și oltenilor mesajul cântecului lor sfredelitor, căci renumitele artiste sunt iubite în tot spațiul românesc prin melodiile ce exprimă, intactă, autenticitatea folclorului românesc în România, Moldova, dar și peste hotarele acestora.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe scena Teatrului Grande Valdocco din Torino au evoluat elevii școlii Grupul Vatra, de la mic la mare, și anume: Baby Folk (4 – 7 ani); Ansamblul de copii Mugurel, Ansamblul de adolescenți Vatra Junior, Ansamblul Vatra, Ansamblul Veselia și Ansamblul Strămoșeasca, spectacolul fiind presărat și cu elemente din dans internațional, executate cu măiestrie de Ansamblul Vatra, elevele corpului de balet al școlii, precum și grupul de fete Elle, pregătite de maestra Sofia Zaynetdinova.

Moment din spectacolul Grupului Vatra de la Torino. Foto: Mihai Bursuc

Coregrafiile puse în scenă au fost lucrate în cel mai mic detaliu de maeștrii coregrafi Iurie Raileanu și Sofia Zaynetdinova. De-a lungul antrenamentelor și pregătirilor pentru spectacolul aniversar, elevii școlii Grupul Vatra au fost instruiți de profesorii Carmen Rotariu, Iurie Raileanu, precum și de profesoara Sofia Zaynetdinova. Spectacolul a fost imortalizat de Departametul Media al Școlii Grupul Vatra, reprezentat de cameramanul și fotograful Ionut Ungurianu și Alexandra Ungurianu.

Partener media: Revista IR

Momente din spectacolul aniversar al Grupului Vatra din Torino au fost captate și de fotograful Mihai Bursuc, din partea Rotalianul – Revista Românului din Italia.