Harta țărilor din lume cu cel mai mare consum de alcool pe an. Află pe ce loc se află România și Moldova.

Producătorul de coduri pentru reduceri Vouchercloud.com a publicat recent o hartă interactivă cu cele mai ”alcooliste” țări din lume folosind date adunate de la Organizația Mondială a Sănătății din perioada 2010 – 2015. Această hartă arată, în baza consumului de alcool pur pe cap de locuitor pe an, care este topul țărilor din lume în funcție de cât alcool se consumă.

În această listă, Republica Moldova se află pe primul loc, cu nu mai puțin de 17.4 litri de alcool pur pe cap de locuitor, pe an, în timp ce pe locul doi o urmează Belarus cu 17.1 litri iar pe locul trei se detașează cu 0.9 litri de alcool mai puțin, Lituania, pentru un total de 16.2 litri de alcool pur pe cap de locuitor.

Cele trei țări din top sunt urmate apoi de Rusia pe locul 4, Republica Cehă pe locul 5, Ucraina pe 6, Andora 7, și pe locul 8 apare România cu 12.9 litri de alcool pur consumați de persoană pe an. Închizând topul primelor 10 țări, găsim Serbia și Australia, pe locurile 9 și 10, amândouă cu 12.6 litri de alcool pe cap de locuitor.

Printre țările cele de mai interes, mai avem și Marea Britanie, locul 17, Franța pe locul 20, Polonia locul 21, Irlanda pe locul 28, Belgia pe 31, Germania pe locul 32, Spania pe locul 33, Canada pe locul 38Statele Unite ale Americii pe 49, Austria pe locul 55 și Italia pe locul 97. Dacă vă interesează și alte țări, puteți găsi lista completă a țărilor în funcție de consumul de alcool pe cap de locuitor, pe an, aici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI