Horoscop amuzant, răutăcios și un pic religios. Fiecare zodie în parte se roagă în mod diferit

Acest horoscop este un pamflet și vă rugăm să îl tratați ca atare. L-am numit „amuzant și răutăcios”, pentru că datele prezentate s-ar putea să ne enerveze puțin, dar să ne și amuze.

Modurile de rugăciune sunt născocite pe baza trăsăturilor fiecărei zodii, cu scopul de a ne amuza împreună pe seama defectelor fiecăruia dintre noi.

Berbec (21martie – 20 aprilie):

Berbecul guvernează capul, drept pentru care Berbecii sunt experți în a se arunca cu capul înainte, a face doar ce-i taie capul și a da cu capul de pragul de sus. Sunt foarte siguri pe ei în tot ce fac, chiar și când fac cele mai monumentale prostii. În înțelepciunea lor nemărginită, știu întotdeauna ce e mai bine pentru ceilalți. Nimeni n-are voie să-i contrazică, în timp ce ei își păstrează dreptul de a contrazice pe toată lumea. Specialitatea lor este viteza, din care cauză au mereu fel de fel de vânătăi, arsuri sau tăieturi și sunt clienți fideli ai service-urilor și asigurărilor auto. Cea mai mare afacere a vieții lor este sexul, pe care-l practică numai din dragoste, chiar dacă dragostea respectivă nu durează decât o zi…

Cum se roagă Berbecul: „Doamne, mă auzi? Sunt eu, Berbecul! Mă auzi sau nu? Că n-am toată ziua la dispoziție!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Taur (21 aprilie – 20 mai):

Taurul e recunoscut pentru stabilitate și perseverență, de fapt două modalității de exprimare a lipsei de imaginație. Universul lui se mărginește la ce poate să vadă, să guste sau să pipăie. Îndărătnicia lui n-are seamăn, dacă a apucat într-o direcție, așa o ține. O schimbare de macaz ar implica un efort fizic și intelectual prea mare pentru lenea lui. Dă însă dovadă de o aprigă viclenie atunci când își apără pielea sau vrea să obțină ceva. E maestru în a scoate castanele din foc cu mâna altuia.  Apreciază gesturile frumoase și îi place să le facă, la rândul lui, cu condiția să nu-i producă pagubă prea mare în buget.

Cum se roagă Taurul:Doamne, fă să vină pacea mondială, să se coacă roadele, să fie toată lumea fericită și împăcată. Sau măcar să câștig la loto.”

Gemeni (21 mai – 20 iunie):

Gemenii sunt isteți și foarte adaptabili, cu alte cuvinte niște oportuniști lipsiți de scrupule. Stăpânesc perfect arta comunicării, a negocierii, și pot să te mintă în față fără să clipească. Sunt drăgălășenia întruchipată când vor să obțină ceva și de-a dreptul sadici când au chef să se joace cu nervii altora. Sprinteni și îndemânatici, dispar când ți-e lumea mai dragă și pot face nevăzute diverse obiecte care li se par interesante. Își scot din minți șefii și partenerii de viață dar nici unii nu-i dau afară, din cauză că se pricep bine la a se face iertați. În dragoste, sunt deschiși tuturor posibilităților și ar fi primii care ar subscrie la legalizarea poligamiei.

Cum se roagă Gemenii: „Doamne, uite ce, așa nu se mai poate! Propun să renegociem contractul!”

Rac (21 iunie – 20 iulie):

Racii au permanentă nevoie de atenție, au nevoie de afecțiune, au nevoie de o familie, în general, au mereu o nevoie… Găsesc destul de greu modalitatea prin care să își împlinească aceste nevoi și așteaptă să le cadă din cer. În general, Racii își ating scopurile prin manipularea și șantajarea emoțională a celor din jur. Răcoaicele sunt fetele lui tata iar Racii băieții mamei și vai și amar de cine-i supără, că se duc fuguța, fuguța cu pâra! Racii zâmbesc grațios, înșiră verzi și uscate și joacă tot timpul teatru, fiind foarte populari printre gură-cască și cei slabi de minte. Racul își iubește casa, dar nu este lipit de ea. Dispare periodic pentru diverse intervale de timp. Din nefericire, se întoarce mereu înapoi… În dragoste este adeptul romantismului siropos și leșinat. Asta, la început, căci mai devreme sau mai târziu va scoate la bătaie un nimicitor arsenal de tocare măruntă a nervilor: toane, nazuri, îmbufnări, bombăneli, bănuieli, accese masochiste și șantaje sentimentale.

Cum se roagă Racii: „Oh, Doamne, te rog, te rog, te rog, te rog…îmi scapă acum exact ce anume, dar te rog, te rog, te rog…”

Leu (21 iulie – 20 august):

Leul este un lider înnăscut, subordonații îi acordă respectul cuvenit, dar l-ar strânge de gât cu maximă plăcere. Se iubește atât de mult pe sine încât își pupă oglinda de câte ori se crede singur. Este așa de obsedat de onoruri că, dacă primește o cupă la campionatul de șotron, e în stare să umble cu ea atârnată la gât, să vadă lumea cât de grozav este. Atrage atenția în orice adunare: fie este cel mai înzorzonat personaj, fie aruncă cu banii în toate părtile. Pozează tot timpul, doarme pe stânga fiindcă profilul drept îl avantajează mai mult și arată cu degetul mijlociu ca să-și expună mai bine diamantul de multe carate. În dragoste, este la fel de înflăcărat ca un furnal și la fel de discret ca o trompetă cu amplificator.

Cum se roagă Leii: „Doamne, recunoaște, ești mândru de mine!”

Fecioară (21 august – 20 septembrie):

Fecioara este metodică, punctuală și perfecționistă, sfârșește prin a-i scoate pe toți din pepeni. Obsedată de igienă, detalii și clasificări, este capabilă să caute bacteriile cu lupa, să frece dușumelele cu periuța sau să pună rufele în mașina de spălat nu doar pe culori, ci și în ordine crescătoare și alfabetică. Fecioara este o fană a listelor, tabelelor și regulamentelor pe puncte și subpuncte, care, în loc să-i simplifice, îi încâlcesc teribil existența. Scurt, orice fecioara veritabilă este: 1.mereu ocupată cu o mie de nimicuri sau să-și bage nasul unde nu-i fierbe oala; 2.tipicară; 3.ipohondră: 4.cicălitoare; 5.maniacă; 7.absolut necesară (din păcate). În dragoste, are căldura unei frapiere și fantezia unui birocrat.

Cum se roagă Fecioarele: „Doamne, îți trimit tabelul cu dorințele mele în ordine alfabetică. Aștept feedback. Mulțumesc!”

Balanță (21 septembrie – 20 octombrie):

Balanța are certe înclinații intelectuale, utile în studiul aprofundat al programului TV, și un înalt simț artistic, reflectat în flerul cu care-și asortează pantofii cu lenjeria. Plină de grație și eleganță, umblă cu nasul pe sus, strâmbând suveran din el la orice încălcare a etichetei. Despre Balanță se spune că este o bună colaboratoare și sfătuitoare: în orice problemă, expune câteva zeci de soluții, ca apoi să-l lase pe celălalt să decidă. Cât despre vestitul ei echilibru, cel mai în măsură să comenteze ar fi psihiatrul care o tratează. În lipsa lui, se acceptă și mărturiile apropiaților, adânc îngrijorați de viteza cu care-și schimbă părerile și de costurile mărite ale dulciurilor pe care le înghite atunci când e deprimată. Cel mai de seamă lucru din viața ei este dragostea, subiect bogat în detalii picante, prea indecente ca să poată fi relatate.

Cum se roagă Balanțele: „Doamne, te rog eu mult…Dar ce cap frumos răsare! Nu-i al meu? Al meu e oare? Dar al cui? Și la ureche uite-o floare!”

Scorpion (21 octombrie – 20 noiembrie):

Dominatori și mereu stăpâni pe situație, Scorpionii sunt unii dintre cei mai dificili și, în același timp, poate cei mai fascinanți nativi ai zodiacului. Scorpionul are foarte mult magnetism personal: atrage cuiele ruginite, cutiile de conservă, dramele și ghinioanele. Are emoții intense, idei fixe și puterea de a deochea. Știe ce vrea, dar caută să obțină totul pe căi ocolite. E genul care mai bine își otrăvește dușmanul decât să-i dea un pumn în nas. Paranoic, vede peste tot pericole, intrigi și conspirații. Asta nu-l împiedică să-i manipuleze pe ceilalți. Îi consideră prieteni doar pe cei de care se poate folosi, iar prietenii n-au încredere în el, fiindcă știu că e fără scrupule și atacă subversiv, sub centură. În dragoste, este un obsedat sexual frustrat, gelos și posesiv, care-și scoate din minți perechea cu bănuielile și cu gusturile lui anormale.

Cum se roagă Scorpionii: „Auzi, Doamne, nu mă face să vin până acolo să-ți arăt cum se face!”

Săgetător (21 noiembrie – 20 decembrie):

Săgetătorul este un inconștient optimist, a cărui specialitate este datul cu bâta în baltă: scoate perle după perle cu un aer de savant atotștiutor, face glume proaste și râde fără rost. Este un snob care-și poartă hainele cu etichetele pe-afară, promite marea cu sarea, dar când trebuie să-și țină promisiunile este lovit de amnezie. Adoră mașinile, pe care le conduce cu plăcere și cu mare viteză, în cei mai falnici pomi de pe marginea drumului. Săgetătorii îți vor plăti cu vârf și îndesat orice ai greșit sau orice nedreptate ai făcut împotriva lor. Poate că nu anul ăsta. Poate nici la anul. Dar într-o zi, poți să fii sigur că se vor răzbuna. Când se îndrăgosteste Săgetătorul, iubește cu foc, din toată inima.. Problema e că, având o inimă foarte mare, alesul sau aleasa se poate trezi într-un ventricul teribil de aglomerat…

Cum se roagă Săgetătorii: Doamne, apleacă-ți ochii către dușmanii mei și fă-mi, Doamne, dreptate, ca sa nu pun eu mâna pe ei și iar să ne auzim la spovedanie!”

Capricorn (21 decembrie – 20 ianuarie):

Perseverența cu care merge pe drumul stabilit Capricornul, arată că de fapt nu are alternative sau alte bucurii în viață. Încăpățânarea lui este monumentală, mai mare ca a Berbecului și a Taurului, care sunt, totuși, niște vietăți relativ normale. Grozav de suspicios și sigur că nimeni nu e mai competent ca el, n-are somn dacă nu controlează totul. Deține un stoc impresionant de temeri și complexe pe care, fiind foarte orgolios, face eforturi să și le mascheze. De aici, o permanentă încordare, care-i dă aerul cuiva care a înghițit o coadă de cazma …Sunt cea mai tenace zodie. În același timp, sunt foarte inteligenți însă dau dovada de aroganță chiar și când se spală pe dinți dimineața! Fiind din cale-afară de plictisitori, își găsesc cu greu o pereche care să-i suporte. Singurul care îi tolerează este…un alt Capricorn!

Cum se roagă Capricornii: „Înger, îngerașul meu…Auzi, știi ceva? Lasă că mă descurc eu singur. Mulțumesc, apreciez!”

Vărsător (21 ianuarie – 20 februarie):

Au firi blânde și generoase, sunt revoluționari și, în general, sunt interesați de binele celor din jur însă își pierd rapid răbdarea dacă oamenii nu înțeleg ce le explică și acordă foarte greu o a doua șansă. Au idei stranii, reacții imprevizibile și fac totul pe dos față de restul omenirii. Se spune că sunt deschiși la nou, le place să experimenteze și au o fire independentă. Asta înseamnă că dau banii pe prostii de care n-a mai auzit nimeni, aderă la cele mai fistichii diete sau curente religioase și îi doare în cot de părerea celorlalți. În plus, sunt deosebit de agitați, ceea ce nu este bine, căci excesul de energie le permite să-și pună în practică proiectele utopice și inițiativele anarhiste. Prietenii îi suportă maxim două ore, iar rudele lor migrează în alte cartiere. Cât despre dragoste, Vărsătorilor nu le este prea clar ce înseamnă…

Cum se roagă Vărsătorii: „Doamne, dacă erai femeie, discuția asta n-ar fi fost necesară! Știai deja ce vreau să te rog!”

Pești (21 februarie – 20 martie):

Peștii sunt niște viețuitoare blânde și buimace, care cred tot ce le îndrugă primul venit. În capul lor este un talmeș-balmeș de impresii și intuiții, ce face imposibilă o activitate neuronală decentă. Se spune că sunt creativi și talentați, ceea ce înseamnă că producțiile lor îi turmentează atât de tare pe ceilalți, încât le anihilează puterea de discernământ.. Foarte sociabili din fire, se înțeleg de minune cu animalele, delincvenții și spiridușii de casă. Misterele și superstițiile exercită asupra lor o mare fascinație: când nu le place vremea de-afară își îmbracă plini de încredere hainele pe dos și se întorc din drum dacă pisica neagră le-a tăiat strada. Dar marca lor distinctivă este enorma capacitate de a iubi. Peștii se îndrăgostesc total și iremediabil de cine nu trebuie, când nu trebuie sau … de câte persoane nu trebuie!

Cum se roagă Peștii: „Doamne, te rog, fă să se întâmple o minune că mi-ar prinde tare bine. Uite, am lângă mine o sticlă de apă, dacă înțelegi ce vreau să spun…”

Cu bune și rele, cu defecte și calități, echipa Rotalianul – Revista românului din Italia vă mulțumește pentru timpul acordat în 2018 și vă urează un 2019 fericit și împlinit!

Distribuie acest articol