Hoț român în Italia, pierde portofelul furat cu propriile documente în interior

Un caz neobișnuit a avut loc la Jesi, provincia Ancona (Marche), unde un bărbat român în vârstă de 31 de ani a fost acuzat de furt după ce a pierdut un portofel pe care l-a furat, lăsând în interior propriile sale documente.

Portofelul era dat pierdut de un cetățean din Jesi, în septembrie 2022, și în interior, pe lângă bani, avea permisul de conducere și cardul de sănătate, relatează Centro Pagina.

La mai mult de un an mai târziu, pe 6 noiembrie 2023 un portofel conținând documentele bărbatului român, precum și cele ale italianului a fost găsit în Piazzale Partigiani și predat poliției.

După investigații, s-a stabilit că documentele fuseseră furate și nu pierdute. Bărbatul român a furat portofelul și l-a folosit pentru uz personal, dar alături de documentale sale le-a păstrat și pe cele ale cetățeanului italian.

Românul a pretins că a găsit documentele în Slovenia și le-a păstrat așteptând să fie contactat pentru returnare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Investigațiile ulterioare au relevat că cetățeanul italian nu călătorise niciodată în Slovenia, ceea ce a dus la acuzarea bărbatului român pentru furt.

Acesta a fost pus în stare de libertate la dispoziția autorității judiciare competente, în urma cercetărilor făcute de poliția din Jesi.

Distribuie acest articol