Hoți din Italia, își dau seama că au greșit casa și după ce aranjează totul la loc, se scuză cu familia ținută ostatică și fug

Patru hoți au dat buzna într-o locuință din Bagno a Ripoli, provincia Firenze din Toscana, și după ce au întors totul pe dos, ținând o întreagă familie ostatică, și-au dat seama că au greșit casa.

Infractorii au început atunci să pună totul la loc, și-au șters urmele și apoi s-au scuzat cu proprietarii și rudele lor, explicându-le că de fapt voiau să jefuiască altă casă, relatează ziarul Il Messaggero.

Potrivit sursei citate, toți cei patru hoți ar fi de naționalitate străină și, în jurul orei 20:00 din data de 15 noiembrie 2022, au pătruns în casa a doi bătrâni, în care se afla și fiica acestora împreună cu fiul său minor și cu niște rude de-ale sale.

După ce au cotrobăit prin toată casa și au întors totul pe dos, însușindu-și câteva lucruri de valoare printre altele, infractorii și-au dat seama că ceea ce căutau nu se afla acolo și că, de fapt, trebuiau să prădeze altă casă.

Din cele declarate de familia ținută ostatică de hoți, care a fost încuiată într-o cameră sub amenințarea unui pistol, reiese că aceștia au intrat în subsolul casei și au căutat cu insistență ceva anume.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Când au înțeles însă că ceea ce căutau nu se afla acolo fiindcă au greșit casa, răufăcătorii au început să pună toate lucrurile la locul lor și au redat proprietarilor bunurile furate, un ceas și câteva bijuterii.

De asemenea, hoții au folosit clor pentru a-și șterge urmele și, înainte să fugă, și-au prezentat scuzele față de membrii familiei, explicându-le că erau convinși că acea casă aparținea unui avocat pe care ei îl cunosc.

Familia ținută ostatică, terorizată de cele întâmplate, a sunat imediat la 112 după plecarea hoților și a cerut ajutorul forțelor de ordine.

Carabinierii au deschis o anchetă și încearcă acum să-i identifice pe cei patru infractori, mai precizează ziarul italian.