A fost găsită Rodica, badanta română de a cărei dispariție erau îngrijorați familiarii

Rodica Lazăr are 48 de ani și este originară din comuna Satu Mare, județul Suceava. De câteva luni bune lucra în Italia, ca îngrijitoare, la o familie de bătrâni din Siena dar de o lună de zile, mama, fiica, și ceilalți familiari ai Rodicăi nu mai știau nimic despre ea. Avea telefonul închis de pe data de 6 decembrie, nu folosea rețelele de socializare iar adresa locului de muncă precum și numele angajatorilor săi nu le cunoștea nimeni. Rodica, pentru familia sa era de negăsit!

Publicația noastră a declanșat o anchetă cu privire la acest caz și astăzi vă putem anunța că Rodica Lazăr se află în prezent în spital de 25 de zile, pentru probleme personale de sănătate și în acest timp nu a avut posibilitatea să intre în contact cu cei apropiați. Peste câteva zile va fi externată: „sunt bine, mulțumesc tuturor celor care s-au preocupat pentru mine”, a declarat Rodica.

Rodica, îngrijtoarea dispărută din Italia

„Sunt bine, stați liniștiți, pe miercuri îmi dă drumul și vin acasă, zi-i la mămica să nu mai stea îngrijorată, că sunt bine” este mesajul Rodicăi pentru fiica sa.

Un caz cu final fericit, un caz al unei femei departe de țara și de familia sa, singură printre străini.

Mulțumim doamnei Irina Nusa Caraza de la Rieti, care dezinteresată și doar din punct de vedere uman, și-a adus o contribuție majoră ajutându-ne să dăm de urma Rodicăi. Irina face parte dintre acei români demni care întinde o mână de ajutor persoanelor române disperate aflate în Italia, fără să aștepte în schimb absolut nimic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Despre povestea Rodicăi Lazăr mai puteți citi aici.

Întotdeauna, cineva trebuie să știe unde te afli!

Invităm toți cetățenii români rezidenți sau fără rezidență dar care lucrează în Italia, în special cei fără forme legale, la negru, sau care și-au schimbat domiciliul, să comunice adresa la care lucrează sau locuiesc unor persoane de încredere din țară sau de aici din Italia, inclusiv unor profesioniști cum ar fi avocați sau sindicaliști, asistenți sociali, rude sau simpli prieteni, astfel încât să fie întotdeauna cunoscut de cineva domiciliul sau locul lor de muncă unde pot fi găsiți sau căutați în caz că sănătatea sau integritatea lor personală ar putea fi pusă în pericol.